Els insubmisos de la mar

Els insubmisos de la mar

Antoni Ferragut i Guitard, pare i avi de dos herois de la independència dels Estats Units, era originari de l’antiga vila de Sineu, a Mallorca.

Mallorca

La vida li va fer un tomb el dia que un prestigiós periodista i escriptor anglès, Daniel Defoe, va visitar l’illa de Mallorca.

Mallorca, l'autèntica illa de la calma

Aquest li va fer esment d’una colònia de pirates al nord de Madagascar on imperava la democràcia més absoluta, Libertàlia.

Libertàlia

En Toni, encara adolescent però atret per la idea de conèixer món, es va embarcar a finals de setembre del 1716 amb el senyor Defoe cap a Madagascar.

Barco Pirata

La colònia feia honor al mite que l’envoltava: una comunitat d’homes i dones afamats d’esperança que gaudien dels mateixos drets i llibertats i que tenien com a objectiu alliberar territoris i persones de qualsevol jou.
 

El protagonista viurà amor, dissorts i aventures per tots els mars, en un relat trepidant que ens farà somiar en un món on no hi ha ni Déu ni amo i on els valors són la llibertat, la igualtat, la cooperació i el dret a la felicitat.

Aquesta història d’aventures i pirates mescla realitat i ficció.

Ens apropa a una utopia amagada que va ser possible durant dècades.

L’autora

Una història de pirates d'Imma Tubella guardonada amb el Premi Nèstor Luján  de Novel·la Històrica L'illa dels llibres -

La doctora en Ciències Socials i catedràtica de Comunicació de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) Imma Tubella, nascuda a la Bisbal de l’Empordà l’any 1953, ha guanyat el 25è Premi Nèstor Luján de Novel·la Històrica amb Els insubmisos del mar, publicat per Columna Edicions.

La novetat d’adults d’aquest mes d’agost és una gentilesa de Llorens Llires i us espera a la Biblioteca Armand Cardona.

Aayla Green