Ets bona, ets llesta, ets important

Ets bona, ets llesta, ets important

El títol d’aquest petit article pertany a la pel·lícula “Senyores i serventes” (Tate Taylor, 2011). La pel·lícula és un drama amb punts còmics on s’explica, entre d’altres coses, el gran canvi social que es va viure als Estats Units durant la dècada dels 60, amb el focus en la lluita pels drets civils de la comunitat afroamericana.

Un dels personatges protagonistes interpretat per Viola Davis té cura dels nens petits d’una mare molt jove. I cada dia té un moment per agafar a la nena petita, d’uns dos anys, i repetir-li aquesta frase: “Ets bona, ets llesta, ets important”. I la novetat infantil d’aquest mes a la Biblioteca Armand Cardona Torrandell, gentilesa de la llibreria La Mulassa, té molt a veure.

El conte

Autora 683x1024 - Ets bona, ets llesta, ets important

“La iac més petita” escrita per la debutant Lu Fraser i il·lustrada per Kate Hindley, és un conte en vers tendre i senzill, sobre la grandesa que s’amaga dins de tots nosaltres. I que, molt sovint, només està esperant el moment ideal per deixar-se veure. La Greta és una iac petitíssima que viu amoïnada per si arriba mai a fer-se gran. Com la Viola Davis a la pel·lícula, la mare de la Greta li fa veure que la grandesa és una altra cosa que no té perquè tenir res a veure amb la mida. Tenir banyes punxegudes i ser grossa està molt bé, però ser menuda té altra mena d’avantatges. I la Greta tindrà la ocasió d’adonar-se que pot ser de molta utilitat ser tan remenuda.

Aquest àlbum il·lustrat ha estat premiat recentment amb l’Oscar’s Book Prize. Perquè, com diu Axel Scheffler, il·lustrador de “El Grúfal”:  “La història és molt commovedora i estimulant per tots aquells que se senten petits. I tot i que l’espectre cromàtic de les il·lustracions és reduït,  aconsegueix transmetre’ns l’alegria i l’atractiu que deu tenir per una bestiola peluda viure en un entorn rocallós”.

Kate Il·lustradora - Ets bona, ets llesta, ets important

Així doncs, us animem a conèixer aquesta escriptora que debuta com a escriptora d’àlbums il·lustrats per la porta gran. La Lu Fraser ja té un parell de llibres editats (“The víking who liked icing” i “The witchling’s wish”) i, l’any vinent, publicarà un altre àlbum il·lustrat que es dirà “A camel called Doug”.

Podreu trobar “La iac més petita” i altres llibres de la il·lustradora, a la Biblioteca Armand Cardona Torrandell.

També podeu consultar els següents enllaços per saber-ne més:

Premi: http://www.oscarsbookprize.co.uk/winners

Il·lustradora: https://katehindley.com/work

J. Walquer