Regreso a París de Jacinta Cremades

Regreso a París de Jacinta Cremades

La novetat d’aquest mes de juny és una història de tres dones, de tres generacions diferents. Àvia, filla, neta. Regreso a París de Jacinta Cremades és la novel·la de la qual us parlarem.

En primer lloc, Maite, Teresa i Lucía són els noms de les tres dones que ocupen les pàgines d’aquesta narració. Totes tres són filles úniques i totes tres vinculades a la mateixa família per un fil invisible al qual no podran renunciar i del qual, també, voldran saber el què.

Coberta de Regreso a París
Coberta de Regreso a París

En segon lloc, l’acció transcorre als anys setanta i la Maite, una jove de l’artistocràcia barcelonina, decideix trencar amb les convencions de l’època i comença una nova vida a París. Fuig d’un passat així com d’un destí que la persegueix.

Per acabar,

… anys més tard, la Teresa, la filla de la Maite torna a París, la ciutat on va néixer, acompanyada de la Lucía, la seva filla, una nena amb una sensibilitat especial. És a París on tractarà de posar paraules als silencis i, també, als secrets d’una família que sempre va romandre a les ombres.

Mis recuerdos se remontan a mi infancia, más o menos a la edad que ahora tiene Lucía. Antes, no hay más que vacío. Por eso, las circunstancias que hicieron que mi vida fuera tal y como la recordaba, las tuve que ir descubriendo poco a poco. Era española, pero vivía en Francia. Tenía una madre, pero ningún padre. Hablaba español en mi casa, francés con el resto de la gente. Mi apellido era el mismo que el de mi madre. No iba los sábados a casa de mis abuelos. En realidad, no teníamos en París más familia que nosostras dos.

Fragment de Regreso a París

Si el tastet anterior us ha agradat, podeu seguir una mica més clicant aquí.

Jacinta Cremades
Jacinta Cremades

L’autora

Jacinta Cremades va néixer a Barcelona, va viure molts anys a França i ara viu a Madrid. Enamorada dels llibres es va doctorar en literatura. Es dedica a la docència. Aquesta és, però, la seva primera novel·la i la seva primera incursió com a escriptora.

El mes de juny la biblioteca et proposa aquesta història familiar Regreso a París de Jacinta Cremades. Una història de dones.

Goldfinch