AVUI ÉS UN BON DIA PER CANVIAR EL MÓN

AVUI ÉS UN BON DIA PER CANVIAR EL MÓN

Com cada mes, la llibreria La Mulassa té la gentilesa de donar-nos una novetat de literatura infantil.

Aquest mes de març i aprofitant la commemoració del Dia de la Dona, la novetat triada ha estat La Violeta & Co canvien el món de Raquel Díaz Reguera.

LA VIOLETA & CO. CANVIEN EL MÓN de RAQUEL DIAZ REGUERA | Casa del Libro

Segona part

Podríem considerar aquest títol com la segona part de Quan les nenes volen alt de la mateixa autora.

Quan les nenes volen alt (Lumen il.lustrats): Amazon.es: Díaz Reguera,  Raquel: Libros

En aquella primera entrega, l’autora i il·lustradora, ens explicava com i perquè des que som nenes, anem carregant amb pedretes que ens impedeixen caminar, córrer i, en definitiva, volar.

MM o MicroMasclismes

En aquesta segona part, la colla de la Violeta, ens ensenyen a detectar els MM o MicroMasclismes.

Molt més difícils de detectar que una pedra a la sabata.

Perquè els MM són fets d’un polsim molt, molt, molt fi que s’escola per tot arreu, com si fos sorra de la platja, i són molt difícils de localitzar amb només un cop d’ull.

Campanya contra els Micromasclismes a la UPC: l'iceberg de la violència de  gènere — Facultat de Matemàtiques i Estadística — UPC. Universitat  Politècnica de Catalunya

Aquests dos contes, que podríem situar entre la ficció i l’assaig, ens presenten la Violeta, la seva colla, el senyor SIVOLSPOTS i els dolents dolentíssims que pertanyen a la banda del senyor NOHOACONSEGUIRASMAI.

Però aquest llibre no només és una bona eina per començar, o aprofundir, en la detecció del masclisme, si no que incideix també en la construcció de l’autoestima de nenes i nens.

No cal esmentar que també pot ser una eina per famílies i mestres per comentar i detectar les pors i les inseguretats dels infants.

L’autora

El tema de l’autoestima en els infants és quelcom recurrent en els llibres de la Raquel Díaz Reguera (Sevilla, 1974), que escriu i il·lustra amb un estil molt personal, en el que barreja moltes tècniques diferents: pastel, aquarel·la, acrílic i, finalment, format digital.

Curiosament, el seu primer contacte amb l’art va ser a través de la música, traduint i escrivint cançons per altres i pel grup que va formar amb la seva germana “Maldeamores”.

Un cop finalitzada la seva etapa musical, va buscar altres vies, en la il·lustració i l’art, doncs és Llicenciada en Belles Arts.

Gairebé per casualitat, com ella mateixa explica al vídeo que adjuntem, va escriure el seu primer àlbum il·lustrat: “Hi ha res més avorrit que ésser un princesa rosa?”.

I no ha parat d’escriure i il·lustrar contes des d’aleshores.

Març: Dia de la Dona

Aprofitant que aquesta és la novetat del mes de març i que a la XBVNG tenim un bon grapat de llibres de la Raquel Díaz Reguera, a la Biblioteca Armand Cardona Torrandell, hem preparat una petitíssima exposició dels seus llibres, que trobareu a la sala infantil, juntament amb la novetat del mes.

violeta 1024x576 - AVUI ÉS UN BON DIA PER CANVIAR EL MÓN

Els llibres us esperen perquè us els emporteu a casa i comenceu a canviar el món.

Perquè com diu la mateixa autora: “Per canviar el món sencer, cal començar canviant les petites coses”.

I avui pot ser el primer dia del canvi.

Aayla Green