De gènere negre, quatre novetats més!

De gènere negre, quatre novetats més!

Es aquest article et parlarem de gènere negre, quatre novetats més que si segueixes aquest gènere et poden entusiasmar.

En primer lloc, et presentem Los privilegios del ángel de Dolores Redondo. És la primera novel·la d’aquesta autora publicada l’any 2009, però va ser una edició molt petita. És durant aquest any 2021 que Dolores Redondo ha decidit portar-la de nou.

I de què tracta?

Coberta Los privilegos del ángel
Coberta Los privilegos del ángel

Com diu la mateixa autora al pròleg: “Esta novela trata del duelo a través de distintos personajes y en sus distintas fases: la negación, la ira, la negociación, la de profunda pena, la depresión y la aceptación. No es necesario pasarlas todas, no hay una duración estipulada para cada una y ciertas circunstancias pueden acrecentar el padecimiento en cada una hasta hacerlo insoportable.”

El llibre

Dues amigues inseparables: Pakutxa i Celeste. Però una pèrdua inasumible fa que tota una vida vagi a la deriva.

Gènere negre
gènere negre

Celeste és la protagonista d’aquesta història i patirà un trauma que arrossegarà la major part de la seva vida…

Cuando llegamos a casa, la ama me invitó a sentarme frente a ella y debió de pensar que aquel era el momento adecuado, porque intentó explicarme que algunas enfermedades son más importantes que otras; (…)”

Fragment del capítol Descenso a la materia

De l’autora, Dolores Redondo, no cal que et diguem gran cosa ja que és una escriptora molt coneguda. A les biblioteques pots trobar: La cara norte del corazón, El guardián invisible, El legado en los huesos, Ofrenda a la tormenta, Todo esto te daré.

A l’eBiblio també pots trobar part de la producció de Dolores Redondo: Ofrenda a la tormenta, La cara norte del corazón, Todo esto te daré, Los privilegios del ángel, Legado en los huesos, El guardián invisible.

En segon lloc, Santiago Díaz amb El buen padre.

Cobera El buen padre
Cobera El buen padre

Amb aquesta novel·la, Santiago Díaz inicia la sèrie protagonitzada per la inspectora Indira Ramos, personatge amb una ètica impossible de trencar.

El llibre

Indira és l’encarregada de trobar l’autèntic assassí d’una jove, ja que un avi inofensiu en aparença, Ramon Fonseca, es lliura a la policia afirmant que és el segrestador de tres persones desaparegudes: l’advocat defensor del seu fill, la jutgessa que el va condemnar i una jove estudiant que va testificar en la seva contra al judici.

En tres setmanes s’ha de resoldre tot.

“La inspectora Ramos desea contarle su historia, decirle que tuvo una vida casi normal en la que no pasaba de tener cierta predilección por la limpieza y el orden, pero que un día tomó una mala decisión. “

Fragment del capítol 31

L’autor

Santiago Díaz és un autor madrileny que s’ha dedicat durant vint-i-cinc anys a escriure guions de cinema i de televisió. Amb la seva primera novel·la Talión va guanyar el Premi Morella Negra 2019 i el Premi Benjamín de Tudela 2019. La pots trobar a l’eBiblio.

En tercer lloc, Dror Mishani amb Tres.

Coberta de Tres
Coberta de Tres

Tres són tres dones. L’Orna intenta reconstruir la seva vida després que el seu marit l’abandona a ella i al seu fill i ell forma una altra família. L’Emília és una immigrant de Letònia que necessita una llar i un signe de déu que es troba en el bon camí. L’Ela no és feliç en el seu matrimoni, té tres fills i decideix tornar a la universitat per acabar la tesi. Apareix, però, en Gil a les seves vides…

L’  inspector Abraham Abraham haurà de resoldre el cas.

‘En Gil s’ofereix a servir-li un got de vi blanc amb el menjar, i a la segona vegada ella accepta. Després acaba de fer la neteja. Com que feia molt de temps que no prenia vi, de seguida en nota els efectes. Sent calor per tot el cos i de sobte nota els peus descalços sobre el terra fred. Mai no li havia agradat el vi. I les converses a taula són confuses. En Gil observa el coll de l’Emília i la cara envermellida, i en veu baixa li diu que no parla gaire…’

Fragment del capítol 7

L’autor

Dror Mishani és un dels grans autors de novel·la negra d’Israel. L’any 2011 amb Expediente de desaparición, inicia la sèrie amb l’inspector Abraham Abraham.

Per acabar, un llibre de culte des de la seva publicació al Japó, Seis cuatro d’Hideo Yokoyama.

“Mikami casi no notaba el suelo debajo de sus pies. Estaba en la escalera de incendios, a la que había llegado por la puerta metálica del fondo del pasillo. No se le ocurría ningún sitio mejor. Ya hacía un buen rato que se había puesto el sol. Soplaba mucho viento, aunque la sensación no era de frío: el cuerpo de Mikami seguía generando calor a pesar de todo el que perdía.”

Inici del capítol 49

El llibre

coberta Seis cuatro
coberta Seis cuatro

Una nena de set anys, Shoko Amamiya, va ser raptada i assassinada al nord de Toquio el mes de gener de 1989. Durant cinc dies els pares van estar pendents de trucades del segrestador, el qual va aconseguir vint milions de iens de rescat. El nom clau del cas: Sis quatre. Catorze anys després, el misteri continua. Yoshinobu Mikami, un antic inspector cap de la premsa policial, es veu obligat a tornar sobre un succés l’estigma del qual no s’ha diluït amb el pas del temps: el fracàs dels agents segueix essent una font d’escàndol permanent.

El llibre es va publicar al Japó l’any 2012 i no és fins al 2021 que apareix traduït al castellà. El títol prové de la investigació del segrest i posterior assassinat d’una nena durant l’any 64 de l’era Showa.

L’autor

Hideo Yokoyama ens endinsa en una història pausada i lenta, en la qual reflecteix les relacions entre els dividits departaments d’assumptes administratius i el d’investigacions criminals, considerats els primers com a policies de segona, és a dir, buròcrates i ja està. L’atmosfera que es percep és angoixant. També hi ha una bona dosi de cultura nipona: respecte a la jerarquia, sotmetiment a l’autoritat i l’acatament de les normes sense dir res, que són les bases del comportament de qualsevol japonès. Resultarà, però, estrany que algú es rebeli contra la tradició d’ajupir el cap i obeir.

Va treballar durant dotze anys com a reporter d’investigació per a un diari regional del nord de Toquio. Els seus llibres, però, han estat inèdits fins ara en castellà.

Seis cuatro és la seva sisena novel·la, la qual ha obtingut un gran reconeixement per part dels lectors i de la crítica.

El pots trobar al Catàleg Aladí i a l’eBiblio.

Logo Generalitat de Catalunya

Goldfinch