Pequeño vampir i altres còmics de vampirs

Pequeño vampir i altres còmics de vampirs

Els vampirs són éssers fascinants que han omplert pàgines literàries i també fotogrames de pel·lícules.

És especialment rellevant veuer que aquesta figura existeix també per infants

Ho podem veure en obres clàssiques de la literatura infantil com El petit vampir d’Àngela Sommer-Bodenburg però també en d’altres més modernes com el còmic Pequeño Vampir de Joann Sfar.

Pequeño Vampir

coberta còmic pequeño vampir - Pequeño vampir i altres còmics de vampirs

El petit vampir Fernand viu moltes aventures al costat del seu inseparable gos Fantomàquet, el seu amic humà Miquel, que vindria ser l’alter ego de l’autor, la Pandora, la seva mare, l’escatològic i innocent Margarito, el sanguinari cocodril Claudi i el terrible Capità dels Morts i altres inoblidables personatges.

El passat 6 de gener es va estrenar als cinemes l’adaptació cinematogràfica del còmic realitzada, a més a més, pel mateix Sfar.

Les històries del Petit Vampire també es van convertir en una sèrie animada de 52 episodis que es va emetre a France 3 l’any 2004. 

A més a més, al seu canal de YouTube podeu veure la sèrie sencera i practicar el francès!

L’autor: Joann Sfar

L’autor francès Joann Sfar
L’autor francès Joann Sfar

Joann Sfar va néixer a Niça el 1971 és un dels autors de còmics europeus més reconeguts.

A banda de les històries de Vampir, és autor de sèries com El gato del rabinoKlezmer, el Profesor Bell o Aspirina entre moltes altres.

També és director de cinema i ha dirigit l’adaptació cinematogràfica de El gato del rabino i el film Gainsbourg, vida de un héroe.

Altres còmics amb vampirs

Siempre Drácula de Loïc Clément i Clément Lefèvre

coberta còmic siempre drácula 1 - Pequeño vampir i altres còmics de vampirs

Els autors francesos aprofiten la figura de Drácula per parlar de l’assetjament escolar.

En aquest còmic, Drácula és un nen, gairebé, com qualsevol altre que és molestat pels seus companys de classe per ser diferent, tenir la pell sensible, ullals… Per tant, una nit es troba molt angoixat, decideix superar la por i parlar amb el seu pare, que li ensenyarà com defensar-se…

Vampi de José Fonollosa

coberta còmic vampi 727x1024 - Pequeño vampir i altres còmics de vampirs

La Vampi és la filla del Compte Drácula, una petita vampira terriblement trapella. La Vampi juga lliurement en un castell ple de criatures i misteris.

Acompanyada pel seu gat Lluna, fidel company de malifetes, no pararà de fer entremaliadures i córrer aventures al costat dels seus amics…

L’única forma d’aconseguir que s’estigui quieta és amb un bon llibre…però la tranquilitat dura poc perquè la Vampi té tanta energia com imaginació!

Per acabar, al nostre blog podreu trobar altres notícies sobre vampirs infantils i adults!  

Súper 8