Armand Cardona en la memòria

Armand Cardona en la memòria

L’any 2003 es va inaugurar la segona biblioteca de Vilanova i la Geltrú: la biblioteca Armand Cardona Torrandell, que porta el nom d’aquest pintor nascut l’any 1928 a Barcelona però vinculat a la nostra ciutat.

L’Armand Cardona Torrandell, a banda de ser un dels pintors contemporanis influent en l’art pictòric a Catalunya, era un gran lector i estava molt involucrat amb la cultura, sobretot la més popular.

A la Biblioteca vetllem per donar a conèixer la figura de l’Armand i la seva obra. Cada any commemorem l’aniversari del seu naixement (el 30 de novembre) amb diverses accions. Enguany celebràvem el 92è aniversari del seu naixement, que coincideix amb el 25è aniversari de la seva mort.

act viquimarato 1 - Armand Cardona en la memòria

Aquest any ens havíem plantejat fer les següents accions

  • Una viquimarató, el 21 de novembre, per crear i millorar articles a la Viquipèdia amb informació del pintor i de la seva obra.
  • Una visita a l’exposició permanent de la biblioteca, Les pintures de l’Armand, el 30 de novembre.
  • Edició, com cada any, d’un punt de llibre amb una imatge d’una obra del pintor per Sant Jordi. Al nostre espai a Pinterest trobareu tots els editats fins ara.
  • Revisió i edició d’un nou folletó sobre l’exposició permanent.
  • Revisió dels enllaços amb la informació de les obres exposades a la sala d’actes de la biblioteca.
  • Lectura en veu alta sobre la biografia de l’artista a càrrec del seu nebot, Àlex Cardona, al grup de persones amb discapacitat visual, el 19 de desembre.

Malauradament les circumstàncies que estem vivint ens ha fet reconvertir aquestes accions.

La visita

Les pintures de lArmand 1 1024x1024 - Armand Cardona en la memòria

La visita a Les pintures de l’Armand, programada pel dia 30, no es podrà fer presencialment i és per això que s’ha enregistrat un vídeo on l’Àlex Cardona, nebot i biògraf de l’autor, explica el perquè i el què es pot trobar a l’exposició situada a la Sala d’actes de la biblioteca Armand Cardona Torrandell.

En aquesta entrada podeu veure el punt de llibre que s’ha fet aquest any i aviat es distribuirà el fulletó de l’exposició. I també al blog trobareu altres notícies relacionades.

No volem acabar aquesta notícia sense expressar el nostre agraïment tant a la família de l’Armand, especialment al seu germà Xavier i al seu nebot Àlex, i als membres de l’Associació Cultural Armand Cardona Torrandell, com el Francesc-Xavier Puig Rovira o el Xavier Capdet.

Tots ells han col·laborat en les diferents accions que hem desenvolupat per mantenir viva la memòria de l’Armand.

Us deixem amb el vídeo de l’exposició.

I també us convidem a llegir el seu retrat, escrit per l’Àlex Cardona i publicat el 2003.

Súper 8