La primera investigación de Maigret. George Simenon

La primera investigación de Maigret. George Simenon

Encetem el curs 2020-2021 del Club de Gènere Negre de la Joan Oliva amb un nou escenari, la Sala Noble de la Casa Olivella, i amb nou conductor, en Xavier Borrell, organitzador del Festival Cubelles Noir.

Banner Club de lectura L Oliva Negra - La primera investigación de Maigret. George Simenon

En aquesta primera trobada, que va tenir lloc dijous 15 d’octubre, els clubaires van comentar La primera investigación de Maigret, de l’escriptor George Simenon.

George Simenon, l’escriptor

George Simenon, escriptor

George Simenon (1903-1989) va néixer a Lieja, Bèlgica.

De jovenet va deixar els estudis per ajudar econòmicament la seva família. Va treballar com a forner fins a convertir-se, anys després, en redactor d’un diari de la seva ciutat natal, La gazette de Liège.

Amb només 21 anys, va publicar per primera vegada, tot i que sota pseudònim.

Durant la dècada dels anys vint del segle passat, Simenon va anar a viure a París i allà s’hi va unir al grup bohemi La Caque. Va ser aquella una època d’excesos d’alcohol, drogues i sexe.

Un cop va finalitzada la II Guerra Mundial, en George Simenon va deixar Europa acusat de col·laboracionista amb els nazis i va anar a viure a Canadà i Estats Units. Passats els anys, cap al 1955, l’escriptor va retornar a Europa, primer a Cannes i després, a Suïssa. Va morir a Lausana l’any 1989.

La producció literària de George Simenon va ser d’allò més prolífica, amb gairebé 200 novel·les publicades. A més a més, la seva obra ha estat traduïda a 55 idiomes i se n’han venut 500 milions d’exemplars.

Especialment coneguda, d’entre tots els seus llibres, és la sèrie protagonitzada pel comissari Jules Maigret.

La primera investigación de Maigret, el llibre

Coberta del llibre La primera investigación de Maigret

Jules Maigret és un comissari fictici de la policia judicial francesa. Aquest personatge, sorgit de la imaginació de George Simenon, ha protagonitzat 78 novel·les i 28 contes curts.

La publicació d’històries detectivesques d’aquesta sèrie es va perllongar des del 1929 fins a primers de la dècada dels setanta.

El primer dels títols de la col·lecció va ser Pietr, el letó i el darrer, Maigret i monsieur Charles.

De la sèrie Jules Magret i, en general, de tota l’obra literària de Simenon, se n’han fet força adaptacions cinematogràfiques.

Si voleu, podeu consultar el díptic d’aquesta primera sessió de L’Oliva Negra:

Disponibilitat en els catàlegs:
  • George Simenon a la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú (Aladí)
  • També podeu agafar llibres de George Simenon en format digital (eBiblio)

La propera sessió del Club de Gènere Negre tindrà lloc el proper dijous 19 de novembre. Hi comentarem Pan, educación, libertad de Petros Màrkaris.

Funny Girl