Gènere Negre i Policíac

Gènere Negre i Policíac

Com cada setmana, la biblioteca Joan Oliva i Milà us ofereix novetats de gènere negre i policíac. En destaquem, d’entre les darreres novetats, un parell de títols.

El espíritu del hielo

En primer lloc, El espíritu del hielo, de l’escriptor danès Mads Peder Nordbo.

Coberta del llibre El espíritu del hielo

Mads Peder Nordbo va debutar recentment en la novel·la negra amb Los crímenes del ártico.

Ara arriba a casa nostra la segona novel·la protagonitzada pel jove periodista Matthew Cave, El espíritu del hielo.

L’entorn de la trama continua sent Groenlàndia. Allà, en Tom Cave, pare d’en Matthew, va participar fa anys en un experiment de les forces armades nord-americanes. L’objectiu d’aquest experiment secret era investigar la resistència del cos humà al fred, fent servir un fàrmac experimental. Des d’aleshores, però, en Tom Cave està desparegut i acusat de doble assassinat.

Ara, en Matthew acaba de descobrir que és el germanastre d’una noia que tot just ha desaparegut. Aquest serà el punt de partida perquè en Matthew Cave comenci a investigar ambdues desaparicions.

Disponibilitat en els catàlegs:

Si voleu llegir les primeres pàgines de El espíritu del hielo, feu clic a continuació:

Si saps caure, t’alçaràs

En segon lloc, us presentem Si saps caure, t’alçaràs, de l’escriptor català Salvador Balcells.

Coberta del llibre Si saps caure, t'alçaràs

Salvador Balcells va iniciar, ara fa 13 anys, la sèrie de novel·la negra protagonitzada pel comissari Espinosa. L’autor reconeix que no va començar amb la intenció que fos una sèrie, però que la bona rebuda dels lectors el va empènyer.

Aquest 2020, Balcells ha publicat el darrer volum i, sembla que últim, de la sèrie. Si saps caure, t’alçaràs tanca la sèrie Espinosa després de La taca negra, El vi fa sang, Dur de pair, Tempesta al Bàltic i Procés enverinat.

La trama a Si saps caure, t’alçaràs arrenca amb la mort per una caiguda de Laura Fallares. La seva mort, a la Serra de Prades, té lloc molt poc després que la noia assegurés que tenia proves de la culpabilitat del químic Eduardo Gómez Luera, en la mort de la seva dona.

Espinosa, que ara treballa a Montblanc, traspassa la investigació del cas Gómez Luera a Barcelona. Concretament, posa el cas en mans de la seva fidel col·laboradora Pilar Surroca, que també va demanar trasllat, però en el seu cas, a la comissaria de Les Corts.

Els seguidors del comissari Espinosa veuran que el protagonisme, en aquest sisè títol de la sèrie, passa cap al personatge de Pilar Surroca. Qui sap si la propera protagonista dels llibres de Salvador Balcells…

Disponibilitat en els catàlegs:
  • Si saps caure, t’alçaràs (Aladí)

Feu clic a continuació, per llegir les primeres pàgines de la novel·la:

Si sou aficionats a les novel·les de Gènere Negre i Policíac, periòdicament trobareu informació relacionada en l’apartat corresponent del nostre blog.

Logo Generalitat de Catalunya

Funny Girl