Gènere negre amb un pim, pam, pum!

Gènere negre amb un pim, pam, pum!

Seguim amb el gènere negre amb un pim, pam, pum! Aquesta setmana et proposem tres autors de novel·la negra: dos homes i una dona. En primer lloc, David Joy amb Ojo por ojo, continuem amb en Colleen Hoover i La sombra del engaño i acabem amb Lorenzo Silva i El mal de Corcira.

Ojo por ojo. David Joy

Coberta: Ojo por ojo
Coberta: Ojo por ojo

‘Darl sabía que, al igual que él, aquel hombre no debería de haber estado allí. Se encontraban en las tierras de Coward, y ambos habían violado una propiedad privada. Eran dos cazadores furtivos que no deberían estar en aquel lugar, pero allí estaban. Allí estaban, el uno acababa de dejar este mundo y el otro lo contemplaba en toda su enormidad. Mientras permanecía allí a gatas, pasmado como un crío, su mente oscilaba entre el asombro y el terror.’

Aquesta història narra el cas d’un home, en Darl Moody, que per error mata un home. I com? Dispara el seu rifle contra alguna cosa que es mou entre uns matolls, ja que creu que és un porc senglar. Però la serva sorpresa serà quan descobreix que és un home i a més és germà d’un dels tipus més violents de la zona.

Mort de por, en Darl decideix enterrar el cos amb l’ajut del seu millor amic, en Calvin Hooper, sense pensar que aquesta decisió els comportarà unes conseqüències indesitjables.

Escrit en tercera persona, el narrador que tot ho sap va explicant tot el que fa i pensa el personatge principal, en Darl. El lector entra en els espais descrits sense adonar-se’n. Un bon creador d’atmosferes!

L’autor

David Joy
David Joy

David Joy és un escriptor del sud dels Estats Units, la narrativa del qual es basa en la vida de les zones rurals de l’Amèrica profunda. Ha publicat tres novel·les, la darrera de les quals és la que et presentem avui i l’única traduïda al castellà. Ha rebut diversos premis i ha estat nominada al Premi Edgar. És una de les veus més personals de la narrativa actual dels Estats Units.

Verity. La sombra del engaño. Colleen Hoover

Coberta: Verity. La sombra de un engaño
Coberta: Verity. La sombra de un engaño

Què ens explica l’autora? Doncs bé, en aquest cas la protagonista és una escriptora, Lowen Ashleigh, que rep l’encàrrec d’ en Jeremy d’acabar una sèrie de llibres en els quals treballava la seva dona Verity Crawford, una de les autores més importants del moment. Verity ha tingut un greu accident que l’ha deixat en coma. Lowen s’instal·la a la casa del matrimoni per saber de les notes de la Verity i per trobar el material suficient per començar a treballar. El que no espera és descobrir, en el caos de la seva oficina, una autobiografia de la mateixa Verity que estava amagada perquè ningú no la trobés.

I tot de preguntes i sospites apareixen davant dels ulls de Lowen!

L’autora

Colleen Hoover
Colleen Hoover

En primer lloc cal dir que Colleen Hoover és una jove i prolífica escriptora nord-americana. En segon lloc, que ha escrit llibres per a adults i joves. És autora de disset novel·les, totes número u del The New York Times. Va autopublicar-se la primera novel·la ‘Amor en verso’, el gener de 2012 per mitjà d’Amazon. I per acabar, que és fundadora de The Bookworm Box, un programa de caritat per subscripció de llibres els guanys dels quals es distribueixen per diferents associacions benèfiques.

Llibres de l’autora al Catàleg Aladí i eBiblio.

El mal de Corcira. Lorenzo Silva

Coberta: El mal de Corcira
Coberta: El mal de Corcira

Què hi trobem entre les pàgines d’aquest llibre? La història que es narra versa sobre un home de mitjana edat que apareix nu i brutalment assassinat en un platja de Formentera. Segons els testimonis recollits per la Guardia Civil de les illes, els dies abans se l’havia vist acompanyat de joves en locals d’ambient gai d’Eivissa. Quan els caps truquen a Bevilacqua per tal que s’ocupi de la investigació i li diuen qui és, un ciutadà basc condemnat en el seu dia per col·laboració amb ETA, el sots-tinent comprendrà que no es tracta d’un cas més.

La investigació el portarà a Guipúscoa, residència del difunt, i on Bevilacqua haurà d’enfrontar-se a l’entorn de la víctima i als seus propis fantasmes del passat, per acabar preguntant-se en quina mesura ens conforma allò contra el que lluitem?

L’autor

Lorenzo Silva
Lorenzo Silva

Lorenzo Silva és un conegut escriptor del qual trobaràs a les biblioteques de Vilanova molts dels seus llibres.: La niebla y la doncella, Si esto es una mujer, Todo por amor y otros relatos criminales, La marca del meridiano

Al Catàleg Aladí i a través de l’eBiblio pots aconseguir també part de la seva producció. Una mostra Ahi fuera, Lejos del corazón, Donde uno cae

Desitgem que aquesta primera tria de setembre de gènere negre amb un pim, pam, pum! t’hagi agradat.

Logo Generalitat de Catalunya

Goldfinch