Dones de negre

Dones de negre

Novetats de Gènere Negre a les biblioteques de Vilanova.

Durant els darrers dies, la biblioteca Joan Oliva ha incorporat novetats de Gènere Negre en el seu fons. Avui, a tall d’exemple, us fem cinc cèntims de les últimes incorporacions del gènere, totes escrites per dones.

Hija única. Mi-ae Seo

Coberta de la novel·la Hija única

L’escriptora sud-coreana Mi-ae Seo és molt popular al seu país, tant per la seva tasca com a guionista, com també per les seves novel·les.

Hija única va ser publicada al seu país d’origen ara fa 10 anys. L’obra, molt popular a Corea, ha estat traduïda a molts idiomes i, enguany, acaba d’arribar a casa nostra. Tot fa pensar que l’èxit de Hija única sobrepassarà el paper ja que els drets cinematogràfics també han estat venuts.

Hija única és un thriller picològic amb tres protagonistes principals.

En primer lloc, la psicòloga forense Seon-gyeong.

En segon lloc, l’assassí en sèrie Lee Byeong-do, que per a sorpresa de la forense, demana mantenir una entrevista amb ella. A ningú no se li escapa que la relació entre psicòloga forense i assassí en sèrie recorda la dels famosos Hannibal Lecter i Clarice Sterling del bestseller de Thomas Harris, El silencio de los corderos.

I, en tercer i darrer lloc, tenim a la petita Ha-yeong, la filla d’onze anys del marit de la psicòloga forense. Després de la mort de la seva mare, la nena va anar a viure amb els avis. Ara, és l’única persona que ha sobreviscut a l’incendi en què aquests han mort.

La presència de la nena és del tot inquietant i Seon-gyeong hi veu semblances entre la seva manera de fer i la de l’assassí en sèrie.

Hija única ens farà reflexionar sobre la importància de l’educació i de la genètica en el comportament d’un assassí. Un monstre neix o s’hi fa?

Disponibilitat en els catàlegs:

Seguim amb més novetats de gènere negre…

Les germanes de Crest. Sandrine Destombes

Coberta de la novel·la Les germanes de Crest

Les germanes de Crest és la darrera novel·la de l’escriptora francesa Sandrine Destombes.

Destombes viu a París i és autora d’una desena de llibres, generalment dins del gènere negre i policíac. Val a dir que l’any 2018, la seva novel·la El doble secret de la família Lessage va ser guardonada amb el premi VSD RTL al millor thriller francès de l’any.

El sotssergent Benoit, de la brigada de Crest, es veu involucrat en una investigació de gran importància. Tot arrenca amb un control rutinari de trànsit. Per començar, una conductora s’ha donat a la fuga. Seguidament, pateix un greu accident. Al vehicle hi anava una nena que ara és en coma. I, per si no hi hagués prou peces en el puzzle, poc després apareix un cadàver amb els ulls extirpats.

Amb tants elements sobre la taula, els experts de París no triguen a fer-se’n càrrec i Benoit, hi farà d’enllaç.

Sandrine Destombes presenta un thriller en estat pur en què els assassinats s’hi succeixen a un ritme trepidant.

Disponibilitat en els catàlegs:

Malasangre. Helena Tur

Coberta del llibre Malasangre.

Per acabar aquest respàs per les darreres novetats de gènere negre que han arribat a la Joan Oliva, parlem de Malasangre, de l’escriptora eivissenca Helena Tur.

La història ens situa a la segona meitat del segle XIX, quan una jove orfe viatja fins al El Bierzo per treballar-hi. Tot just arribar-hi, una sèrie de nenes són assassinades i els seus cossos apareixen sense sang.

Helena Tur ha convertit El Bierzo en un personatge més de la novel·la. I, a més a més, un personatge real, en Manuel Blanco Romasanta, assassí en sèrie de l’època conegut com a Sacamantecas, ha estat la inspiració per a la trama del llibre.

Helena Tur és llicenciada en Filologia Hispànica i professora de llengua i literatura en un institut de Mallorca. Abans de debutar en el gènere negre, va escriure novel·la romàntica amb el pseudònim de Jane Kelder.

Disponibilitat en els catàlegs:

No és cap novetat que la novel·la negra ha donat grans escriptores a la literatura del gènere. Des d’autores clàssiques, com ara, Agatha Christie, Ruth Rendell o Patricia Highsmith fins a contemporànies, com per exemple, Camila Lackberg, Dolores Redondo o Alicia Giménez Bartlett.

A la biblioteca Joan Oliva i Milà, hi podeu trobar un fons especial de novel·la negra farcit de llibres d’aquestes i d’altres autores. Us hi esperem!

Funny Girl