Biografies infantils i juvenils. I tu…els coneixes?

Biografies infantils i juvenils. I tu…els coneixes?

Especialment dirigit a un públic infantil i juvenil, tot i que de ben segur el públic adult hi trobarà dades desconegudes. Els infants i joves de la casa són els destinataris de la tria de llibres en format digital que us oferim avui. Des del blog de les biblioteques de Vilanova, us recomanem una selecció de biografies infantils i juvenils, de personatges destacables de la història en diferents àmbits, però tots igual d’importants.

Comencem…

Estrella Polar acaba d’encetar una nova col·lecció de biografies il·lustrades sobre grans dones de tots els temps. A eBiblio, hi podeu trobar dos volums, els dedicats a Madam C. Walquer (1867-1919): Considerada la primera dona afroamericana a fer-se milionària, gràcies a la seva pròpia marca de productes per al cabell i a Ada Lovelace (1815-1852): Escriptora i matemàtica anglesa, filla de Lord Byron, considerada com a la primera programadora informàtica de la història.

L’editorial Mediterrània disposa d’una col·lecció anomenada Un mar d’històries, en què els petits de la casa hi podreu trobar grans personatges de la història o moments històrics rellevants explicats per grans autors. A eBiblio, hi podeu agafar en préstec alguns dels títols publicats fins ara.

  • Un mar d’històries: Gaudí. Escrit per l’autora Anna Manso, aquest llibre de la col·lecció explica als petits de casa la història del genial arquitecte català Antoni Gaudí, autor de la Sagrada Família o la casa Batlló, entre molts d’altres edificis emblemàtics.
  • Un mar de historias: El Greco. El cavaller de la mà al pit pren vida per explicar-nos tot de detalls del genial pintor renaixentista Doménikos Theotokópoulos, el Greco.
  • Un mar d’històries: Marià Fortuny. El pintor reusenc Marià Fortuny, un dels més importants del segle XIX, explica en primera persona la seva història, de la mà de l’escriptora Care Santos.
Seguim amb més biografies infantils i juvenils:

Pequeña & Grande és la col·lecció que Alba Editorial ha dedicat a grans dones de la història contemporània. Se n’han venut més de dos milions d’exemplars arreu del món i hi podeu trobar històries apassionants de dones apassionats, com ara, Jane Goodall, Simone de Beauvoir, Gloria Fuertes o Mary Shelley. L’èxit de la col·lecció, nascuda el 2014, ha fet aparèixer també Pequeño & Grande, que ret homenatge a grans personatges masculins. A eBiblio, hi podeu agafar en préstec alguns dels títols de la col·lecció. Concretament, els dedicats a la primatòloga Jane Goodall, l’escriptora Jane Austen, l’actriu Audrey Hepburn, la nena jueva Anna Frank, la zoòloga Dian Fossey, la pintora Frida Khalo i la científica Marie Curie.

De nou, d’Estrella Polar, hi destaquem dos títols que podeu agafar en préstec a eBiblio:

I per acabar…

Elena Favilli va irrompre amb força en el mercat editorial l’any 2016 amb el primer volum de Contes de bona nit per a nenes rebels. Dos anys després, ho va tornar a fer amb Contes de bona nit per a nenes rebels 2 en què recull cent noves protagonistes femenines de la història que qualsevol infant o jove ha de conèixer. Perquè per sommiar-hi, només cal tenir un referent i en aquests dos llibres n’hi trobareu un munt!

Un exemple que ens demostra que per aconseguir fites importants, l’edat no és un element determinant. Amanda Li va publicar el passsat 2019 Històries per a nenes i nens extraordinaris, un recull d’històries reals protagonitzades per noies i nois ben joves que han aconseguit revolucionar el seu entorn.

Un darrer títol…
Coberta del llibre "No me cuentes cuentos. 100 mujeres españolas que cambiaron la historia y el cuento"

…una novetat editorial de finals de 2019: No me cuentes cuentos 100 mujeres españolas que cambiaron el mundo y el cuento. Una obra col·laborativa en què han participat desinteressadament 150 persones. Primer, el projecte va néixer en el web nomecuentescuentos.com i, finalment, ara fa pocs mesos, va arribar el llibre. Perquè històries de dones que poden inspirar petits i grans en tenim ben a prop nostre i, com a exemple, cent històries que podreu llegir en forma de conte.

Biografies infantils i juvenils disponibles a eBiblio! No us les deixeu perdre.

Funny Girl