Sèries basades en còmics

Sèries basades en còmics

L’aparició de la televisió a la carta i la possibilitat de veure sèries en streaming ha fet que en els darrers anys hagin proliferat les plataformes que ofereixen aquest contingut en línia i per tant, bona part de la indústria audiovisual s’ha concentrat en produir continguts de tota mena. 

Això ha fet que els creadors televisius hagin cercat inspiració a tot arreu i a banda de moltes obres originals en tenim moltes que són adaptacions de novel·les i també de còmics. 

Tot seguit us presentem una selecció de còmics que han inspirat algunes sèries de televisió. Trobareu tant els còmics com algunes de les sèries a la xarxa de biblioteques municipals de la Diputació de Barcelona i a EBiblio Catalunya.

Tales from the Loop de Simon Stålenhag

Tales from the loop és una sèrie basada en el  llibre de ficció il·lustrada de Simon Stalenhag, publicat a Espanya per Roca Editorial amb el nom d’Historias del bucle us transportaran a un món d’una insoldable realitat fantàstica. Una barreja entre obres d’ art d’atmosfera al·lucinada i una narració que calla més que diu; un conte narrat en imatges post apocalíptiques i una breu prosa que en els seus buits deixa espai al lector per omplir els significats. Un estil pictòric que us recordarà Edward Hooper o la pintora  Alejandra Caballero.  

Esta mierda me supera de Charles Forsman

Sydney és una adolescent apàtica i depressiva que guiada pel seu tutor de l’institut ha decidit començar a escriure un diari per a desfogar-se i tractar d’expressar els seus sentiments d’una forma ordenada. La Sydney discuteix amb la seva mare, es culpa a si mateixa de la mort del seu pare, s’ha enamorat de la seva millor amiga i ha començat a flirtejar amb les drogues. De sobte, Sydney descobreix que té un increïble poder: és capaç de convertir aquesta ràbia continguda en manifestacions de dolor físic cap als altres, des de migranyes a vòmits o coses pitjors.

El vecino de Santiago Garcia i Pepo Pérez.

Creada per Santiago García i Pepo Pérez en 2004, el còmic narra l’amistat de dos veïns, José Ramón, un opositor, i Javier, àlies Tità, un superheroi bastant tronat. La sèrie ha estat portada a la pantalla per Nacho Vigalondo (i altres directors) i compta amb actors de moda com Quim Gutierrez i Clara Lago en els papers protagonistes.  Els creadors de la sèrie s’han inspirat en el còmic però l’han portat cap a la comèdia de situació amb romanticisme inclòs, mentre que a l’obra original, el to és més canviant i fosc. La sèrie també intenta fer una mica de crítica sobre la situació actual de molts joves, que viuen amb treballs precaris, parelles inestables i poques expectatives de futur.

The end of the fucking world de Charles Forsman

James és un sociòpata nihilista i perillós, però Alyssa s’ha enamorat d’ell i, quan poden, emprenen la seva fugida particular deixant diverses morts al seu pas. Les seves fantasies violentes i l’amor que es professen es fonen en un viatge d’angoixa i por, un dramàtic road trip que ens recorda a pel·lícules com Badlands, Corazón Salvaje o Amor a quemarropa.

Watchmen d’Alan Moore i Dave Gibbons.

Per molts, aquest còmic és considerat una obra mestra i la versió, que no adaptació, que ha fet Damon Lindelof (Perdidos) per la HBO ha entrat en la llista de les millors sèries de l’any passat. La sèrie és situa cronològicament després del final del còmic i ens explica la història d’una agent de policia negra que descobreix el seu passat familiar. A partir d’aquí sorgeixen reflexions similars a les del còmic, particularment al voltant de la mena de persona que és un heroi, en aquest cas, la policia i no un superheroi com al còmic doncs cap dels dos són persones exemplars per dins, malgrat que ho aparentin per fora. Trobareu altres obres d’Alan Moore a eBiblio.

The Boys de Garth Ennis i Darick Robertson

A un món en el qual els superherois són uns degenerats corruptes controlats per una corporació, és necessari que algú els mantingui a ratlla. Aquest algú són els membres de The Boys, tipus durs i sense escrúpols que han acceptat adquirir superpoders per a poder trepitjar el cul d’aquests falsos superherois. Un còmic i una sèrie d’allò més irreverents.

The walking dead de Robert Kirkman

Nou temporades i un spin-off porta ja aquesta sèrie basada en la sèrie de còmics de Robert Kirkman. Rick Grimes és un xèrif de Geòrgia que resulta ferit durant un tiroteig i acaba en estat de coma. Quan desperta, el món ha sigut arrasat per caníbals semimorts que busquen devorar a tot ésser viu que es creui en el seu camí. Sense saber què ha passat al seu voltant, Rick emprèn una cerca per a trobar a la seva família. A Atlanta troba a un grup de supervivents, entre ells la seva esposa i fill. A poc a poc assumeix el paper de líder del grup i, més tard, a liderar a tota una comunitat.

Hilda y el trol de Luke Pearson

És una sèrie de televisió basada en la sèrie de còmics de Luke Pearson. Hilda viu amb la seva mare i la seva mascota Bri. En el seu món, el quotidià es barreja al fantàstic i els gegants, esperits de la mar, homes de fusta i trols, campen a pler. En la seva primera sortida, Hilda es troba amb una roca amb una forma sospitosament semblant a un trol i, després de perdre’s en el bosc, arriba a la casa de l’enigmàtic Home de fusta. Una visita inesperada enmig de la nit podria donar lloc a un tràgic final tràgic… o al començament d’una nova aventura.

Súper 8