Selecció de Gènere Negre (II)

Selecció de Gènere Negre (II)

Seguim amb les recomanacions de Gènere Negre per a aquesta època de confinament. En el catàleg eBiblio, hi podeu trobar moltíssimes novel·les de Gènere Negre i Suspens que faran les delícies dels seguidors d’aquest gènere. Aquests títols en són només un exemple:

Mentides consentides. Michael Hjorth i Hans Rosenfeldt

El sisè títol de la sèrie protagonitzada per Sebastian Bergman ja està al vostre abast en el catàleg eBiblio.

Els fidels seguidors de la sèrie ja coneixereu el polèmic assessor psicològic de la policia sueca, Sebastian Bergman. Per als que no el coneixieu encara, no podeu deixar de llegir els sis volums que fins al moment formen la col·lecció.

Coberta del llibre Mentides consentides

En aquest sisè llibre, la Unitat d’Homicidis d’Estocolm no passa pel seu millor moment i Bergman dedica el seu temps a escriure llibres i a impartir conferències. Així, fins que un assassí en sèrie reuneix novament tot el grup que es desplaça fins a Uppsala.

Els creadors de la sèrie Bergman són Michael Hjorth, un dels productors de cinema i televisió més famosos de Suècia, i Hans Rosenfeldt, creador de l’aclamada sèrie de televisió El puente.

Fins ara, en són sis els volums de la sèrie:

Doble secret de la família Lessage. Sandrine Destombes

coberta de la novel·la El doble secret de la fam´lia Lessage

Autora supervendes a França gràcies a El doble secret de la família Lessage, Sandrine Destombes signa aquest aclamat thriller psicològic.

No és la seva primera novel·la, però sí amb la que ha aconseguit destacar dins del panorama editorial del gènere negre. De fet, El doble secret de la família Lessage és el primer dels seus llibres traduït al català i castellà.

A El doble secret de la família Lessage s’encavalquen diferents crims amb trenta anys de diferència. Els primers, l’any 1989, tenen com a protagonistes dos germans bessons desapareguts. Els següents, l’any 2018, tenen també infants com a desgraciats protagonistes en la mateixa localitat dels primers.

Tot apunta que per resoldre els crims que estan tenint lloc a l’actualitat caldrà tancar, ara sí, els crims que no van poder resoldre’s ara fa trenta anys.

El abrazo del monstruo. Félix J. Palma

L’escriptor gadità Félix J. Palma va publicar el passat 2019 la seva primera novel·la negra. Fins al moment, s’havia endinsat dins del gènere fantàstic i de la ciència-ficció amb l’aclamada Trilogia Victoriana. La trilogia està formada per les novel·les El mapa del tiempo, El mapa del cielo y El mapa del caos, totes ambientades a finals del segle XIX i totes inspirades a partir d’alguna de les obres d’H. G. Wells.

coberta de la novel·la El abrazo del mosntruo

El abrazo del monstruo, el seu debut negre, no ha pogut recollir millors crítiques entre els habituals del gènere.

El personatge protagonista de la novel·la és l’escriptor de novel·les de misteri Diego Arce. Ara fa uns anys, Arce va triomfar amb la seva primera novel·a, però d’aleshores ençà, no ha aconseguit repetir èxit. El seu editor el pressiona perquè recuperi el personatge de “el Monstruo” que protagonitzava el seu recordat primer llibre. Tot i que Arce s’hi resisteix, quan finalment decideix recuperar el personatge, algú decideix portar-lo a la vida real segrestant la filla de només set anys de Diego Arce.

Aquí començarà una carrera contra rellotge per salvar la nena en què confluiran present i passat.

Més recomanacions de gènere negre d’aquí pocs dies…

Funny Girl