Extraordinàries

Extraordinàries

Del 3 al 23 de març de 2020, amb motiu del Dia Internacional de les Dones, a la biblioteca Armand Cardona Torrandell hi havia programada l’exposició: Extraordinàries. Setze dones rellevants de la història il·lustrades per Isabel Ruiz Ruiz.

A l’exposició, setze dones de la ciutat (Blanca Albà, Gabriela Álvarez, Assumpta Baig, Clara Bonnin, Mercè Foradada, Laia Garcia, Cristina Grisolía, Núria Lucas, Laura Marín, Marta Musté, Laura Ochoa, Isabel Pérez, Meritxell Carbonell, Mireia Rosich, Conxita Socias i Laura Terré) acompanyaven amb els seus escrits les setze magnifíques il·lustracions de la Isabel Ruiz Ruiz.

Exposició Extraordinàries

L’exposició ha comptat amb la col·laboració de la regidoria de Convivència i Equitat de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

Com ja sabem, a partir del 13 de març les biblioteques vam haver de tancar i l’exposició va quedar penjada a les parets de la Cardona.

Per aquest motiu, hem pensat que una manera de mantenir-la viva era poder mostrar-la a través de les xarxes socials. Al llarg del propers dies, podreu gaudir de les il·lustracions i dels textos que les acompanyaven a través de les xarxes socials de les biblioteques de Vilanova.

La Isabel Ruiz Ruiz és una il·lustradora i directora de fotografia autora, entre d’altres obres, de la col·lecció Mujeres, la qual va sorgir arran de la voluntat de treure de l’oblit multitud de dones que han contribuït de manera substancial a la nostra història. Fins al moment, són 5 els volums de la sèrie:

A les biblioteques de Vilanova, hi podeu trobar aquests llibres de la il·lustradora:

Ens acomiadem, amb un vídeo que en la seva vessant cinematogràfica la Isabel Ruiz va fer l’any passat. Tot un homenatge a les dones:

Vídeo homenatge a les dones, Isabel Ruiz Ruiz

Funny Girl