Cinema en sèrie: Britannia

91F1TzGOjOL._SY445_Sou fanàtics de les sèries de televisió? Doncs aquest és el vostre espai!

Aquesta setmana trobareu a la secció de novetats la primera temporada de Britannia, creada i escrita per Jez Butterworth (‘Spectre’, ‘L’última legió’) juntament amb el seu germà Tom. La sèrie consta de nou episodis i ha estat co-producida entre Sky i Amazon Prime Video, tot i que al nostre país s’ha pogut veure a l’HBO.

Relata l’intent de l’exèrcit imperial romà de conquerir les salvatges terres britàniques dominades per clans i druides. És l’any 43 a. de C. i Kerra, la filla del rei dels Cantii, es veu forçada a deixar a un costat les seves diferències amb la seva arxi enemiga, la reina Antedia per a combatre juntes als invasors.

Els romans, liderats pel General Aulus Plautius, arriben amb la determinació de triomfar on Juli Cèsar va fracassar, i conquerir aquesta terra mítica en els límits de l’Imperi Romà.

Aulus és un líder fort, però amaga un fosc secret que amenaça la seva missió. Mentre les tribus i els druides s’uneixen per a combatre als romans, Kerra s’enfronta al repte més gran de la seva vida com a líder de la resistència.

Malgrat semblar un drama històric, Britannia té molts elements fantàstics i sobrenaturals que apareixen definint als pobles cèltics i els seus druidas.

Britannia-8866630

Les comparacions amb altres sèries com Juego de Tronos o Vikingos no es van fer espera, però Britannia té en el seu component fantàstic, a vegades fins i tot al·lucinògen, la seva marca personal.

Els showrunners de la sèrie no estan interessats a documentar una època de la història d’Anglaterra força desconeguda, com en donar la seva versió de la Britana preromana.

La sèrie ha renovat per una segona temporada que es començarà a rodar aquesta primavera.

Us deixem amb el tràiler de la primera temporada.

Súper 8