‘La niebla y la doncella’ de Lorenzo Silva

9788423344284 la_niebla_y_la_doncella-787893137-largeEl passat cap de setmana es va estrenar l’adaptació cinematogràfica de la novel·la La niebla y la doncella de l’escriptor madrileny Lorenzo Silva.

Aquesta és la segona aventura cinematogràfica dels agents Bevilacqua i Chamorro després de l’adaptació que la Patricia Ferreira va fer d’una altra novel·la de la saga, El alquimista impaciente, l’any 2002.

En aquella ocasió, Roberto Enríquez va donar vida al sergent Rubén Bevilacqua i l’Ingrid Rubio a la seva ajudant Virginia Chamorro.

En aquesta adaptació, dirigida pel debutant Andrés M. Koppel, Bevilacqua i Chamorro estan interpretats per Quim Gutiérrez i Aura Garrido.

Silva va publicar El lejano país de los estanques, la primera novel·la sobre aquesta parella d’agents de la Guàrdia Civil, l’any 1998. La niebla y la doncella és la tercera novel·la de la sèrie.

En aquesta ocasió comproven com no sempre les coses són com semblen i sovint, el més obvi no resulta ser el real. Al sergent Bevilacqua li encomanen la tasca d’investigar la mort d’un jove eixelebrat a l’illa de La Gomera.

Tot apuntava a Juan Luis Gómez Padilla, polític de renom a l‘illa, al que un tribunal popular va absoldre malgrat l’aparent contundència de les primeres investigacions. El sergent i la seva inseparable cap Chamorro intentaran esclarir aquest complicat cas, amb pressions polítiques i amb la dificultat afegida d’intentar no aixecar suspicàcies en reobrir un cas que els seus companys donaven per tancat.

lanieblayladoncellalucaspintos_jpeg_lr

Lorenzo SilvaJOLorenzo Silva (Carabanchel, 1966) va estudiar Dret a la Universitat Complutense de Madrid i va exercir com advocat d’empresa des de 1992 fins a 2002. Ha escrit relats, articles i assajos literaris, però és conegut principalment per les seves novel·les. Amb El alquimista impaciente, va guanyar el Premi Nadal de l’any 2000.

El 2012 va guanyar el Premi Planeta amb La marca del meridiano, la setena novel·la que protagonitzen els agents Bevilacqua i Chamorro.

Silva també ha escrit altres novel·les com La flaqueza del Bolchevique (finalista del Premi Nadal 1997), Noviembre sin violetas, La sustancia interior, El urinario, El ángel oculto, El nombre de los nuestros, Carta blanca (Premi Primavera 2004), Niños feroces, Música para feos i Recordarán tu nombre.

És col·laborador de diversos mitjans de comunicació, com El Mundo, ABC o El País, i es mostra molt actiu en xarxes socials com Twitter.

Al racó literari de la Biblioteca trobareu aquesta i altres obres de Lorenzo Silva i a l’espai de cinema altres films dels actors protagonistes: Quim Gutiérrez i Aura Garrido

Us deixem amb el tràiler de la pel·lícula.

Súper 8