‘A moon shaped pool’ de Radiohead

088055831Aquesta setmana podeu trobar com a novetat a l’espai de música de la Biblioteca A moon shaped pool, el novè àlbum d’estudi de la banda de rock britànica Radiohead.

+El 30 d’abril de 2016 va haver-hi fans que van reportar haver rebut fullets procedents de la banda per correu ordinari. En ells es mostraven els versos «Sing a song of sixpence that goes / Burn the Witch / We know where you live», juntament amb una fotografia abstracta de artwork en blanc i negre, i el símbol del grup.

L’1 de maig la banda va eliminar tota la informació dels seus comptes a Twitter i Facebook, així com de la seva pàgina oficial, que va quedar completament en blanc, generant nombrosos rumors sobre la sortida de l’àlbum.

El 3 de maig van publicar un nou tema, «Burn the Witch», al costat del seu corresponent videoclip i el 6 de maig van compartir el segon senzill, «Daydreaming».

Aquest mateix dia van anunciar que el nou àlbum es podria descarregar el 8 de maig a les 19.00h, hora anglesa, i estaria disponible en format físic el 17 de juny.

L’àlbum va obtenir una bona rebuda per part de la crítica i es va convertir en el sisè àlbum de Radiohead a ser número 1 a Regne Unit.

Radiohead va treballar en l’àlbum de forma intermitent des del final de la gira del seu anterior disc, The King of Limbs (2012). Va ser gravat en l’estudi La Fabrique de Saint-Rémy-de-Provence (sud de França) amb Nigel Godrich.

Inclou alguns temes escrits diversos anys abans: «Burn the Witch» va començar a compondre’s sobre el 2000, i «Present Tibi» és del 2008. A l’àlbum predominen els arranjaments per a cordes i cor de Jonny Greenwood, interpretats per la London Contemporary Orchestra.

radiohead-new-2

El disc, on l’ordre de les cançons segueix un estricte ordre alfabètic, es tanca amb una cançó d’amor que fa 20 anys que és en un calaix, sortint d’ell únicament per ser tocada de tant en tant en directe, arribant fins i tot a aparèixer en directe en el disc oficial ‘I Might Be Wrong‘, encara que sempre sense presentar-se en versió estudio.

Segons sembla, Thom Yorke, el cantant de la banda, s’ha separat de la seva esposa després de 23 anys i sens dubte ha fet bé a guardar-se per a aquest moment tan dur aquesta composició que acaba suplicant “per favor, no marxi”, doncs ara el seu nou significat es veu enriquit i més encara amb el seu preciós títol, el millor d’aquest senzill tema: ‘True Love Waits’.

Podreu trobar la resta de la seva discografia a les Biblioteques de Vilanova: Radiohead

Us deixem amb el videoclip de ‘Daydreaming’ dirigit pel cineasta Paul Thomas Anderson.

Súper 8