‘Historia de las series’ de Toni de la Torre

2528Aquesta setmana podreu trobar com a novetat a l’espai de cinema el llibre Historia de las series del crític de televisió Toni de la Torre.

Història de les sèries és un llibre sense precedents al nostre país, que traça l’evolució de les sèries en tota la seva complexitat. El llibre ofereix un recorregut panoràmic extraordinari sobre el desenvolupament de la ficció televisiva tant als Estats Units i Regne Unit, com a països europeus i de la resta del món, examinant la formació i evolució de la sèrie televisiva com a llenguatge narratiu i al mateix temps oferint el context industrial, social i polític, mentre s’analitzen tots els elements clau i els personatges que han contribuït al desenvolupament tècnic i artístic de les sèries.

Les ficcions experimentals de la televisió mecànica als anys 20 i 30; les produccions en directe dels 40; els programes d’antologies amb noms il3lustres com Paddy Chayfsky o Rod Serling als 50; la creació de l’oligopoli de les tres grans networks i el realisme social britànic de la BBC dels 60, les incursions televisives de directors de cinema europeu com Rainer Werner Fassbinder als 70; la formació de l’estructura serial moderna mitjançant la feina d’Steven Bochco i la resposta a la política de Margaret Thatcher a les sèries britàniques dels 80; Twin peaks i els primers fenòmens serials de culte dels 90; la revolució de l’HBO i la reivindicació de l’autoria del creador de les sèries com Los Soprano o The Wire a principis dels nou mil·leni; el procés de fragmentació del cable i la sublimació de l’art serial que suposa Breaking Bad; la revolució europea impulsada per les sèries de ficció nòrdiques i els nous rumbs que tomen les sèries com a noves formes de consum televisiu representades per plataformes com Netflix.

A la Biblioteca Armand Cardona fa temps que apostem per aquest format i al nostre espai de cinema podreu trobar un bon recull de les sèries que es comenten al llibre.

Podeu consultar els títols que tenim disponibles en aquesta petita guia de lectura: Un mon de sèries

IMG_20161215_195221

toni-de-la-torre-walter-whiteToni de la Torre és crític de sèries de televisió des de fa més de 10 anys, a la ràdio (El Món a RAC1), la televisió (Arucitys) i la premsa (La Vanguardia). També és professor de guió de sèries i membre del jurat dels premis Ondas.

Durant la seva carrera ha escrit diversos llibres sobre sèries que han estat traduïts i publicats a diversos països com J.J.Abrams, la teoría de la caja; Series de culto o La vida según Sheldon, sobre el particular protagonista de la comèdia The Big Bang Theory.

Us deixem amb una entrevista a l’autor on explica algunes curiositats sobre el llibre.

Súper 8