‘Coses que es diuen, però que no es fan’ a la biblioteca Cardona amb Andrea Motis, Joan Chamorro i NewCat

Coses que es diuen, però que no es fanDissabte 21 de juny a les 12h la biblioteca Armand Cardona Torrandell oferirà la presentació d’aquest disc coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Música. Per aquesta activitat es comptarà amb la presència de Jordi Llavina, escriptor i comissari de l’Any Vinyoli, i dels musics Andrea Motis, Joan Chamorro, Joan Díaz i Jordi Paulí, que interpretaran algunes peces del mateix.

Coses que es diuen però que no es fan és el títol del disc fruit de la col·laboració de NewCat (The New Catalana Ensemble) amb Andrea Motis i Joan Chamorro. Els onze músics participants en aquest projecte ofereixen un repertori construït fonamentalment a partir de musicacions de poetes catalans contemporanis (com Joan Margarit, Enric Casasses o Joan Vinyoli, entre d’altres) que es complementa amb alguns temes estàndards del jazz com The nearness of you, Summertime o Corcovado.

The New Catalan Ensemble (NewCat) és una formació de caràcter estable que neix amb la voluntat d’incorporar el so dels instruments tradicionals catalans a d’altres àmbits musicals. Una de les característiques d’aquest nou ‘ensemble’ és la seva flexibilitat: la formació s’amplia o es redueix en funció de cada projecte. Un punt de confluència artística de músics estilísticament complementaris: la música popular (pop), la improvisació (jazz), els efectes (techlab), el so d’instruments tradicionals catalans (tenora, tible, fiscorn, flabiol,…) i la cançó.

NewCat amb Andres Motis & Joan Chamorro

Aquest representa el seu treball de presentació i compten amb la participació de la cantant i multi instrumentista Andrea Motis, així com amb el saxofonista i impulsor de la Sant Andreu Jazz Band, Joan Chamorro. Ambdós amb una activitat frenètica que els ha portat a publicar 4 discos en els darrers 4 anys: a banda del que aquí presentem, a les Biblioteques de VNG també podeu trobar els tres anteriors:

Motis & Chamorro

Si per alguna cosa, a banda del fet musical, destaca aquest disc és per oferir una selecció de poemes d’autors clau en la literatura catalana contemporània: des de Joan Vinyoli (Sol), del que aquest any se celebra el seu centenari, a Enric Casasses (Sastre de rec), Joan Salvat-Papasseit (Tot l’enyor de demà), Sebastià Alzamora (Coses que es diuen, però que no es fan), Manuel Forcano (Gol), Gabriel Ferrater (Kore), passant per Joan Margarit (Hotel Marriott) i Monteserrat Abelló (Aquest teu aire suau).
Tot això es completa amb l’afegit de tres temes clàssics i coneguts del jazz, com són The nearness of you, Summertime i Corcovado, i amb una imatge pel disc creada pel prestigiós il·lustrador Arnal Ballester.

Esperant que sigui una proposta que desperti el vostre interès i convidant-vos a assistir-hi, us deixem amb un dels temes del disc interpretat en directe:

Spro_3