La Dansa a la biblioteca Armand Cardona Torrandell

La Unesco va establir el dia 29 d’abril de 1982 com el Dia Internacional de la Dansa, DID, recollint la iniciativa del Comitè Internacional de la Dansa, amb Taula rodona Joan Magrinyàl’objectiu d’atraure l’atenció sobre aquesta expressió artística i intentar reunir a tots aquells que han escollit la dansa com a mitjà d’expressió per tal que traspassin totes les barreres culturals, polítiques i ètniques, i celebrin la universalitat de la dansa.

Amb aquest motiu ahir divendres va tenir lloc a la biblioteca Armand Cardona la taula rodona Magrinyà vist pels vilanovins, a  càrrec de l’associació Licexballet, i hi van intervenir Montserrat Comas, directora Executiva de la Biblioteca Víctor Balaguer, Albert Montserrat, fill del pianista Màrius Montserrat, i Coral Retamero, professora de dansa i alumna del mestre Joan Magrinyà, moderada per Xavier Bagà, antic ballarí del Gran Teatre del Liceu i alumne del mestre.

Joan Magrinyà i SanromàEl mestre Joan Magrinyà i Sanromà
(Vilanova i la Geltrú, 23 de desembre de 1903- 1 de setembre de 1995) fou ballarí i coreògraf i des de 1937 i fins 1977 va ser primer ballarí i coreògraf del Gran Teatre del Liceu de Barcelona. En podeu trobar més informació al Retrat editat per l’ajuntament de Vilanova i la Geltrú.Avui la ciutat de Vilanova i la Geltrú també participa d’aquesta celebració i durant tot el dia d’avui hi haurà exhibicions a la plaça de les Neus a càrrec dels diferents col·lectius que es dediquen a les diferents modalitats de balls que existeixen.

Joan MagrinyaEl DID converteix cada any a la dansa en la gran protagonista d’aquesta jornada, reconeixent i recolzant l’esforç constant de totes aquelles persones que fan que la dansa sigui un fet i no només un somni. Aquesta celebració esdevé una autèntica festa on conflueix la passió per la dansa en tota la seva diversitat i l’ocasió d’apropar-la a tot el món.

A les biblioteques de Vilanova podeu trobar informació sobre Joan Magrinyà i sobre dansa.

Aquí teniu l’enllaç al catàleg sobre Joan Magrinyà

Us deixem amb l’entrevista que la Montserrat Roig va fer al mestre Magrinyà:

Spro_3