‘Pussy Riot: una plegària punk’, la prèvia del Docanrol al Cineclub Sala 1

Pussy Riot

El proper dilluns 29 d’abril a les 20:30h es dona el tret de sortida a l’edició d’enguany del Docanrol amb una sessió prèvia en col·laboració amb el Cineblub Sala 1 del film Pussy Riot: una plegaria punk.
Pussy Riot: una plegaria punkLa biblioteca Armand Cardona Torrandell vol col·laborar amb aquest esdeveniment i per aquest motiu els seus usuaris podran gaudir com a novetat durant aquest dies del DVD d’aquest film produït per HBO i distribuït per KarmaFilms.

El documental és fruit de la col·laboració entre els directors Mike Lerner i Maxim Pozdorovkin i narra la increïble història de tres joves components d’una banda musical que es varen donar a conèixer mundialment pel fet d’interpretar una ‘oració punk’ a l’interior de la catedral més important de Rússia. El seu arrest i posterior judici han donat la volta al món i suposat una transformació de la societat russa que sembla ser és per quedar-se. Seguint els girs inesperats d’aquest judici, la pel·lícula mostra a les verdaderes persones que hi ha darrera aquestes cantants, caracteritzades per anar sempre cobertes amb passamuntanyes, a l’hora que ens permet ser testimonis de la seva transformació: d’activistes polítiques a icones de la modernitat.
Pussy Riot: una plegaria punk es va estrenar al Festival de Cinema de Sundance, competint com a Millor Documental 2013, i ha arribat a la selecció de les finalistes per optar a l’Oscar 2014. A continuació podeu veure la crònica del programa Dias de Cine de La2:

En paraules del periodista Javier Ocaña, El País Cultura, “como en los buenos documentales, y Pussy Riot: una plegaria punk lo es, no todo es blanco ni negro en un fenómeno que trasciende la música y la performance, la protesta individual y la respuesta posterior de los poderes públicos para instalarse en el terreno del análisis total del poder político en Rusia y, por ende, del poder de las redes sociales para amenazar el mundo tal como hoy es, quizá para transformarlo.”

Docanrol 2014La programació del festival Docanrol 2014 es completarà amb el passi dels següents documentals:

 

 

 

 

 

Us deixem amb el vídeo de presentació d’aquesta edició:

Spro_3