Vilanova i la Geltrú – ciutat ciclista

Pilot ciclistaAquesta setmana la nostra ciutat ha ocupat un lloc destacat dins el panorama esportiu i, més concretament, en el món del ciclisme. La notícia ha estat que el recorregut de la propera Vuelta a España 2010 tindrà a la capital del Garraf com a final i inici de dues etapes d’aquesta ronda. 

El dimarts 7 de setembre la 10a etapa cobrirà el recorregut entre Tarragona i Vilanova i la Geltrú, amb un total de 173’7 kms, i els ciclistes hauran de superar la trampa que l’organització els hi ha preparat amb la pujada al Rat-penat, port de 1a categoria, i el seu pas pel Parc Natural del Garraf.

Etapes de la Vuelta a VNG

El dimecres 8 de setembre la 11a etapa, la més llarga de la Vuelta, sortirà de Vilanova i la Geltrú cap a l’estació de Vallnord al Principat d’Andorra, pujada de categoria especial on finalitzarà l’etapa. 

Coincideix en el temps amb la presentació del recorregut de la Vuelta la publicació a la revista ProCycling d’un article sobre el ciclista vilanoví Isaac Gálvez. En aquest, a banda de fer un repàs general de la trajectòria esportiva de l’Isaac, que malauradament ens va deixar en un fatal accident el novembre de 2006, també se’ns apropa a la seva família (la seva germana Débora que, entre d’altres fites, és l’actual campiona d’Espanya de contrarrellotge), els llocs per on sortia a entrenar i el llegat que ha deixat a la ciutat de Vilanova i la Geltrú.   

A continuació podeu consultar en primícia l’article:

Des de la Biblioteca també us oferim la possibilitat de consultar el Retrat, a càrrec de Jordi Martí i Bosquet, que l’abril de 2008 l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va editar sobre el ciclista vilanoví: Retrat 35 – Isaac Gálvez i López

Esperem que us agradi! 

Enllaços relacionats:

Club Ciclista VeloSprint

Unió Ciclista Vilanova

Spro_3