El Caballero oscuro: el retorn de Batman

Poster “El Caballero oscuro”Logo BatmanHa passat algun temps des que el milionari Bruce Wane decidís lluitar contra el crim organitzat sota l’antifaç de Batman. El tinent Gordon i el fiscal del districte formen amb ell una aliança per a netejar de bandits la ciutat de Gotham i, encara que al principi resulta eficaç, aviat sorgeix la pitjor de les amenaces: una ment perversa que es fa dir Joker. Mentre Batman intenta derrotar al seu nou enemic, els ciutadans cauen en el caos, arribant a pensar que vivien millor sense l’heroi… 

Sota aquesta premissa s’inicia l’últim capítol de la sèrie Batman, amb Christian Bale i dirigida per Chris Nolan, que va voler revisar el mite de Batman, tornant als orígens de la seva història i aprofundint en les arrels humanes del personatge. Estèticament és hereva de l’anterior Batman Begins, on va treballar el mateix equip, amb la incorporació destacada del Joker. Personatge magistralment interpretat per Heath Ledger, la qual cosa li va valer emportar-se, a títol pòstum, l’Oscar 2009 a millor actor de repartiment.

JokerBatmanLa crítica ha reflectit clarament l’enfrontament que escenifica la pel·lícula entre els personatges de Batman, el bé, i Joker, el mal, el sempitern yin&yang: “la metàfora d’un Batman que respon a les bogeries d’un assassí demencial, d’un infal·lible agent del caos que assumeix la destrucció com un orgasme, com una experiència eròtica delectable fascinat davant el plaer del piròman que veu Troya cremant perquè sí, com si fos una versió hiperbòlica i fantasmal d’un Bin Laden perfeccionat.”  

A continuació podeu veure el trailer d’aquesta pel·lícula:

Per finalitzar, recordar-vos que a la Comicteca podeu trobar les últimes incorporacions que hem fet al fons de la Biblioteca relacionades amb Batman:

Batman i el còmic

Batman: el regreso del señor de la noche de Frank Miller 

Batman: el largo Halloween amb guió de Jeph Loeb

Batman: año 100 de Paul Pope

Spro_3