Nova guia de lectura – El Jazz i els seu estils

La biblioteca Armand Cardona Torrandell, coincidint amb el Centre d’Interès que l’any 2009 organitza l’Escola Municipal de Música Mestre Montserrat, us ofereix una selecció d’enregistraments sonors i llibres relacionats amb un dels grans gèneres de la música:

El Jazz

El jazz neix com una forma d’interpretar la música, creada i desenvolupada pels negres nord-americans al final del segle XIX, concretament per la veu dels esclaus. Amb el pas dels anys aquests mateixos negres nord-americans van tenint més accés al món que els envolta. Serà la mescla de les diferents cultures i tradicions la que generarà una constant evolució musical i l’aparició  d’infinitat d’estils.

Els documents es troben ordenats seguint els diferents grans estils que han fet evolucionar el jazz, com el gospel, el ragtime,  el blues, el swing, la bossa nova o el latin jazz. Al costat de cada document hi trobareu la signatura que us ajudarà a localitzar-lo dins el fons de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell (ACT) o Biblioteca Joan Oliva i Milà (JOM).

Programació a Vilanova: 

Cicle de Jazz 2009 – Organitzat conjuntament per l’ajuntament de Vilanova i la Geltrú i el Foment Vilanoví

Centre d’Interès El Jazz i els seus estils de l’Escola Municipal de Música Mestre Montserrat 

Altres enllaços d’interès: 

American Jazz Museum 

TomaJazz

Club de Jazz (radio en castellà) 

JazzFests (Festivals Europeus)

BestJazzVideos

 

Súper 8