Factor de riesgo, Harlan Coben

Factor de riesgo, Harlan Coben

Aquesta setmana, la novetat de gènere negre de la Joan Oliva és Factor de riesgo, de l’escriptor supervendes nord-americà Harlan Coben. No és pas la darrera novel·la de l’autor, però és ara quan ha estat traduïda i arriba a casa nostra.

Logo Gènere Negre

Harlan Coben va néixer l’any 1962 a Newark, Nova York. Va estudiar Ciències Polítiques a l’Amherst College i va ser llavors quan va decidir dedicar-se a l’escriptura. D’aleshores ençà, el balanç no li ha pogut estar més favorable ja que ha venut 70 milions d’exemplars i els seus llibres han estat traduïts a quaranta-tres idiomes. I l’èxit no ha acabat aquí. Coben ha estat el primer escriptor a guanyar els premis de novel·la criminal Edgar, Shamus i Anthony Award. L’any 2010, també va ser guardonat amb el Premi RBA de novel·la policíaca per Alta tensión.

Coben és internacionalment conegut per la sèrie de novel·la negra protagonitzada per Myron Bolitar, un ex-jugador de bàsquet professional, que després de veure frustada la seva carrera per una lesió de genoll, exerceix com a agent esportiu i detectiu per als seus clients. Fins ara, la sèrie Myron Bolitar, està formada per 11 volums: Motivo de ruptura, Golpe de efecto, Tiempo muerto, Muerte en el hoyo 18, Un paso en falso, El último detalle, El miedo más profundo, La promesa, Desaparecida, Alta tensión i Un largo silencio.

Primeres pàgines.

Factor de riesgo és la segona novel·la escrita per Harlan Coben, l’any 1991, i no pertany a la sèrie del famós detectiu Bolitar. De fet, Coben ha publicat un bon grapat de títols a banda d’aquest cèlebre personatge. La trama, en aquest cas, es centra en un laboratori que és a punt de trobar la solució per a una malaltia fatal. En l’assaig clínic hi participen quaranta malalts, dos dels quals i també un dels metges han estat assassinats.

coben_rodonaHarlan Coben a les biblioteques de VNG.

La trajectòria de Harlan Coben ha anat més enllà del paper. La seva novel·la No se lo digas a nadie va ser adaptada a la gran pantalla de la mà del director Guillame Canet, l’any 2006. A més a més, el mateix Harlan Coben ha treballat amb Netflix com a creador de la sèrie de 8 capítols Safe i, enguany, està treballant amb la mateixa plataforma en l’adaptació de la seva novel·la The stranger (No hables con extraños).

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Logo Generalitat de Catalunya

Funny Girl