Purgatori, David Marín

Purgatori, David Marín

L’escriptor i periodista barceloní David Marín (1974) ha estat el darrer guanyador del Premi Crims de Tinta, que convoca l’editorial RBA. Purgatori ha estat la novel·la amb què ha guanyat la desena edició d’aquest guardó literari que premia obres de gènere negre, policíac o d’intriga escrites originalment en català. En anteriors ocasions, autors com ara Marc Pastor, Teresa Solana, Andreu Martín o Marc Moreno han estat els guanyadors d’aquest premi.

David Marín treballa en el setmanari La República i, des de fa deu anys, viu a la comarca de la Noguera. Anteriorment, havia escrit les novel·les Mala lluna i Ciutat fantasma.

Logo Gènere Negre

Purgatori té dues trames entrellaçades. Per una banda, l’assassinat del director d’una escola religiosa de Balaguer. El pare Moragues apareix mort dins d’un vehicle, en una rotonda als afores de LLeida, en una zona habitual de prostitució. Per una altra banda, a Montllop, un petit poble de la Vall Fosca, hi arriba un descendent de la Vella Rugalla, una bruixa que al segle XVI va ser comdemnada en cinc ocasions a la forca i en va sortir il·lesa quatre cops. L’arribada d’aquest nou veí coincidirà amb l’aparició d’animals morts i amb infants que emmalaltiran misteriosament.

Els encarregats de totes dues investigacions, membres de la Unitat d’Investigació dels Mossos d’Esquadra de Balaguer, seran el sergent Salvador Rull, l’agent Núria Riu i el caporal Coscubiela.

Purgatori és una novel·la negra rural, ambientada entre Balaguer, Lleida i la Vall Fosca, farcida de creences medievals. El jurat del premi, en va destacar “la capacitat per desenvolupar una investigació policial que crida l’interès del lector des de bon començament i que manté el suspens i el ritme fins al final”.

Ja podeu reservar a la Joan Oliva la novel·la Purgatori.

Si us ve de gust llegir-ne algun, aquests són els guanyadors dels Premis Crims de Tinta que podeu trobar a les biblioteques de Vilanova i la Geltrú:

Llibres Novel·les de David Marín a la XBM de la Diputació de Barcelona.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Logo Generalitat de Catalunya

Funny Girl