Vinomics. Relats gràfics amb gust de bon vi

Vinòmics_portadaLa novetat de còmic d’aquesta setmana neix de les dues grans passions de Raúl Deamo, coordinador d’aquest projecte i cinquanta per cent de Deamo Bros (juntament amb el seu germà). I aquestes dues passions són el món del vi i el còmic, que plegades han donat com a fruit Vinomics, un treball coral que va néixer en primer lloc en l’àmbit digital i que, enguany, gràcies a la participació de Norma Còmics, ha vist la llum també en format paper. Vinomics. Relats gràfics amb gust de bon vi ja està disponible a la biblioteca Joan Oliva.

Amb una introducció de la mà del president del Consell Regulador de la Denomicació d’Origen Catalunya, entitat que de bon començament va apostar i va col·laborar activament en aquest projecte, Vinomics ens presenta 14 històries ben diferents en què “el vi n’és el protagonista absolut, l’excusa argumental o el teló de fons de la història“. I els responsables d’aquestes 14 històries són 17 artistes de renom en el món del còmic i la novel·la gràfica: Alberts Monteys, Deamo Bros, Manel Fontdevila, Oriol Malet, Sagar, Maribel Carod, David Morancho, Miguel Gallardo, Jaime Martín, Bea Tormo, Raule, Roger Ibáñez, Àlex Roca, Andrés Palomino, Ana Belén Rivero, Martín Tognola i Jorge Carrión.

Captura

Raúl Deamo no dubta a recomanar un altre còmic que uneix aquet gènere amb el vi: Los ignorantes, del francès Étienne Davodeau. La seva descoberta, reconeix, va ser el detonant per a la creació de Vinomics.

Còmics

  • Vinomics
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Funny Girl