Novetats de còmic: Vells descobridors i Miniblogger

vells descobridorsUn parell de còmics, tots dos guardonats en les edicions 2015 i 2016 amb la Beca Carnet Jove Connecta’t al Còmic, són novetat aquesta setmana a la biblioteca Joan Oliva.

El més recentment guardonat és Vells descobridors, amb guió de Marc Tinent i il·lustracions de Lourdes Navarro. Vells descobridors està protagonitzat per quatre personatges reals en les acaballes de la seva vida: Cristòfol Colom, Alonso de Ojeda, Ponce de León i Américo Vespuccio.

Partint d’un mite com el de la Font de l’Eterna Joventut, Vells descobridors és un còmic d’aventures, amb perills, caníbals, màgia, selves i molt més, però en clau d’humor. I és que Marc Tinent ha perfilat quatre personalitats ben diferents per crear situacions divertides: un Cristòfol Colom rondinaire que, vint anys després del descobriment d’Amèrica, creu que la vida ja no li pot oferir res de bo; un Ponce de León entusiasta; un Américo Vespuccio altiu i enèmic acèrrim de Colom i un Alonso de Ojeda, amic del descobridor del nou continent i que tem haver perdut la seva virilitat per sempre més. Vells descobridors és una història en clau d’humor en què quatre velles glòries es proposaran dur a terme la darrera i més gran aventura de la seva vida.

vells descobridors il·lustradors

L’any 2015, el còmic Miniblogger. MinibloggerConsells pràctics per sobreviure en la blogosfera aconseguia també la Beca Carnet Jove Connecta’t al Còmic. De la mà de Georgina Gerónimo arriba el personatge de la Miniblogger, un personatge fictici que parodia els bloggers de moda, bellesa i estil que tan proliferen actualment.

La Miniblogger és una noia jove i superficial que enveja la vida de les bloggers més famoses i que, un bon dia, decideix fer el seu propi bloc de moda, d’entrada per aconseguir omplir el seu fons d’armari. La Georgina Gerónimo ens presenta, en clau d’humor, un grapat de gags sobre aquest món virtual amb un seguit de personatges estereotipats, com ara el de la patidora parella de la Miniblogger que haurà de suportar una vida enfocada de cara a la galeria (o més ben dit, una vida de cara als followers).

Amb dibuixos senzills i amb una lectura fàcil i fresca, l’autora posa sobre la taula la sobreexposició d’aquesta suposada vida perfecta dels influencers.

miniblogger il·lustració miniblogger-i-love-blogs

Còmics

  • Miniblogger
  • Vells descobridors
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Logo Generalitat

    Funny Girl