Mariposas heladas. Katarzyna Puzynska

negre_criminEs tracta el debut literari de l’escriptora polonesa Katarzyna Puzynska que presenta una història de suspens psicològic situada en un petit poble polonès com Lipowo. La creació de la trama comença quan la psicòloga Weronica Nowakowska arriba al poble després del seu divorci i d’haver viscut a la gran ciutat tota la seva vida; els primers dies fan que Lipowo sembli un poble tranquil, però això canvia quan el cadàver d’una monja apareix enmig de la carretera, el que al principi sembla un desgraciat incident, es converteix aviat en el cas més difícil al que s’han enfrontat mai els seus habitants. Daniel Podgórski, el comissari de Lipowo, serà l’encarregat de resoldre aquest cas amb el seu petit equip de policies, però quan aviat es posa de manifest que aquest cas abasta més del que sembla, la comissària Klementyna Kopp viatjarà al poble per ajudar-lo. Les sospites recauran sobre alguns dels habitants del poble: la propietària d’una botiga, l’hereu d’una família adinerada o el fill d’un dels oficials de la Policia. La comissària Klementyna Kopp i el comissari Daniel Podgórski hauran de posar-se mans a l’obra, investigar la veritable identitat de la monja, el seu passat i els motius que la van portar a Lipowo.

logo blog genere negre_AMB LLETRESKatarzyna Puzynska va néixer a l’any 1985, es va graduar en psicologia i va treballar com a professora universitària durant diversos anys, fins que va poder dedicar-se completament a l’escriptura.Mariposas heladas constitueix l’inici d’una saga que es desenvoluparà a Varsòvia a través de la investigació de diferents misteris a on res sembla ser el que es presenta inicialment, en el transcurs de la lectura de sobte comencen a succeir coses que ho canvien tot. A partir de diferents temes que van variant, perquè no només ens presenta el cas d’un assassinat, també, a través de la vida dels personatges, es veuran situacions que fan pensar al lector i reflexionar sobre qüestions diverses d’actualitat per la complexitat dels temes socials i morals tracta, destapant una cadena de secrets que es va iniciar a mitjans del segle passat.

Primeres pàgines papallones

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Morello