En un pais extraño. Charles Cumming

Charles Cumming és el millor de la nova fornada d’escriptors d’espionatge britànics, hereus declarats de John le Carré i Len Deighton. The Observer

En un país extraño_135X220_135X220Thomas Kell és un oficial del Servei d’Intel·ligència Britànica (MI6) que s’ha vist apartat del cos per torturar presumptament un sospitós de terrorisme a Kabul, incapaç d’adaptar-se a la vida civil i enmig d’una forta crisi matrimonial, Kell està a punt de tocar fons. No obstant això, la desaparició de la seva amiga Amelia Levene, l’agent de l’MI6 crida a convertir-se, en poc més de sis setmanes, en la primera dona a presidir la institució, el portarà a tornar a l’acció, encara que opera de manera extraoficial.

logo blog genere negre_AMB LLETRESDesprés de passar pel sud de França, Kell arribarà a Tunísia seguint pista d’Amèlia. Després d’arribar la troba al costat d’un jove que resulta és el seu fill desconegut. Ella va tenir a finals dels anys setanta un romanç amb un home casat a Tunísia. D’aquesta relació va néixer un nen, François, que Amèlia va donar en adopció al matrimoni Malot que formen Philippe i Jeaninne, tot i que mai va mantenir cap relació amb ells. Però fa unes setmanes els Malot van ser assassinats a Egipte i Amelia creu que és el moment de conèixer al jove François.

Primeres pàgines En un país extraño_135X220_135X220

cummingEls personatges d’aquest llibre policíac no són persones intel·lectualment prodigioses, són més aviat funcionaris ambiciosos i desenganyats, gairebé tots fracassats en les seves relacions familiars pel exigent del seu treball. Charles Cumming presenta una societat formada per dos vessants com són el que formen els pusil·lànimes i els dels egoistes. Les seves capacitats estan basades en la seva experiència, en la seva sang freda i en el seu instint de supervivència; si es fiquen en una baralla tenen més possibilitats de sortir apallissats que de guanyar-la i a sobre s’han de preocupar sempre tant de les trampes dels enemics internacionals com de les dels seus propis companys de treball.
La novel·la ha estat guardonada amb el CWA Ian Fleming Steel Dagger al millor thriller de l’any 2012 i és convertirà en una sèrie de televisió protagonitzada per Colin Firth.

Llibres

  • En un país extraño
  • El sexto hombre
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Morello