Nueve dragones, de Michael Connelly

Nueve dragones, de Michael ConnellyMichael Connelly va néixer el 21 de juliol de 1956 a Philadelphia, Pennsylvania. Llicenciat en Periodisme per la Universitat de Florida el 1980, va exercir en diversos mitjans de comunicació en les ciutats de Fort Lauderdale i Daytona Beach.

Després de ser nominat en 1986 al Pulitzer per una sèrie d’entrevistes als supervivents de l’accident aeri del vol 191 de Delta Airlines, escrit en col·laboració amb dos companys, es va traslladar a Califòrnia després d’acceptar una oferta de treball del Los Angeles Times.

Connelly és un autor molt conegut de novel·les policíaques. Molt popular és el seu personatge Heronymus “Harry” Bosch (anomenat així en homenatge al pintor flamenc El Bosco), un detectiu de la policia de Los Angeles que apareix en més d’una dotzena de les seves novel·les. A més de les novel·les de Bosch, Connelly també ha escrit altres obres, entre les quals s’inclou Blood Work (Deuta de sang).

Un dels trets més característics de la narrativa de Michael Connelly és fer que coincideixin en les seves obres personatges de les seves diferents novel·les. Al llarg de la seva ja llarga trajectòria Harry Bosch s’ha trobat i retrobat en molt variades circumstàncies amb Terry McCaleb, Roy Lindell, Rachel Walling, Jerry Edgar o Jack McEvoy.

Michael Connelly ha anat teixint en el seu món literari una densa xarxa de relacions interpersonals entre els seus personatges, i de referències entre les seves novel·les. D’aquest joc intertextual sorgeix Nueve dragones en què Harry Bosch i el seu company Ignacio Ferras van a investigar l’assassinat de Mr. Li, amo de Fortune Liquors, una botiga d’alimentació i begudes, durant un possible atracament.

Aviat resulta evident que no es tractava d’un atracament i sembla que Mr. Li podria estar sent extorsionat per la Tríada, la màfia xinesa. Bosch promet als fills de la víctima resoldre l’assassinat doncs es troba en deute amb Mr. Li ja que anys enrere, durant els disturbis que van assolar Los Angeles, Bosch havia salvat la vida gràcies a la seva intervenció.

Es deté a un sospitós, però Bosch rep l’avís que la seva filla, Maddie Bosch, ha estat segrestada en el que sembla un intent per aturar la investigació. Maddie viu a Hong Kong amb la seva mare, l’ex dona de Bosch, Eleanor Wish, antic agent de l’FBI. El detectiu viatja a Hong Kong per salvar Maddie mentre la ciutat celebra el Festival dels Fantasmes Famolencs, en un desesperat intent per trobar-la, i la seva vida donarà un gir totalment inesperat.

Llibres

 • Echo Park
 • Hielo negro
 • El inocente
 • Llamada perdida
 • Luz perdida
 • El observatorio
 • Pasaje al paraiso
 • La rubia de hormigón
 • El último coyote
 • Último recurso
 • El veredicto
 • El veredicte de llautó
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  sofeita