Esta noche digo adiós, de Michael Koryta

Esta noche digo adiós, de Michael KorytaMichael Koryta va néixer el 1982 a Bloomington (Indiana, EUA). Va passar part de la seva infància a Cleveland (Ohio), i als 16 anys, després de llegir Desaparèixer una nit de Denis Lehane va decidir ser escriptor i mentre encara estava a l’Escola Superior va començar a treballar per una agència d’investigadors privats. Va graduar-se a la Indiana University en Justícia Criminal.

Abans de dedicar-se a la literatura, Koryta va exercir també com a periodista, i actualment imparteix classes de periodisme a la Indiana University. Ha guanyat premis com el Los Angeles Times Book, el St.Martin’s Press de primera novel·la, a més de ser diverses vegades finalista als Edgar. La seva obra ha estat traduïda a més de quinze llengües.

Ara acaba de publicar-se la seva primera obra Esta noche digo adiós traduïda al castellà. Amb aquesta novel·la Koryta ret homenatge als grans mestres del gènere, Raymond Chandler i Dashiell Hammett. Ha estat guanyadora del premi St Martin Press / Private Eye Writers of America a la primera millor novel·la protagonitzada per un detectiu, i finalista del prestigiós premi Edgar de novel·la policial.

Esta noche digo adiós és la primera de la sèrie protagonitzada pels detectius Lincoln Perry i Joe Pritchard, que quan el cadàver de l’investigador privat Wayne Weston és trobat a casa seva i la seva dona i la seva filla de cinc anys desapareixen sense deixar rastre, són contractats pel pare de Weston per descobrir la veritat sobre la seva mort.

En definitiva, un cadàver que es nega a refredar-se, un detectiu cínic, però sentimental, una bella dona amb problemes que, per descomptat, porten problemes; mafiosos russos violents però amb modals, agents de policia que infonen poca o cap confiança i un trist i solitari desenllaç final …

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

sofeita