La línea negra, de Jean-Christophe Grangé

La línea negra, de Jean-Christophe GrangéJean Christophe Grangé és un escriptor i periodista francès que va néixer a Paris el 15 de juliol de 1961. Es va titular en lletres a la Universitat de la Sorbona, dedicant-se després a la redacció publicitària i al periodisme free-lance, col·laborant amb publicacions com National Geographic, el Sunday Times o Paris-Match, fins fundar la seva pròpia agència de premsa.

L’any 1994 va publicar la seva primera novel·la El vuelo de las cigüeñas, però la que realment li atorgaria notorietat seria Los ríos de color púrpura, coneguda sobretot per la seva posterior adaptació cinematogràfica, adaptació realitzada pel propi autor que va ser el guionista de l’obra.

Les seves novel·les d’intriga combinades amb un sentit propi de tema fantàstic van servir de base per a més pel·lícules, com ara Los ríos de color púrpura 2: Los ángeles del apocalipsis (2004), El imperio de los lobos (2005) y Le Concile de Pierre (2006). També ha estat autor del guió de Vidocq, que es va dur a la gran pantalla en 2001.

A la seva novel·la La línea negra, publicada el 2007, hi trobarem intriga, assassinats en sèrie, un criminal obsessionat per la sang que està deixant un reguitzell de belles dones assassinades mitjançant un estrany protocol, i un periodista que pretén arribar fins al fons de les motivacions de l’assassí, i per això es presta a un perillós joc…

Una novel·la fascinant, de ritme frenètic, que explora els tortuosos racons de la ment d’un psicòpata en un itinerari d’infart a través del sud-est asiàtic.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

sofeita