Noche cerrada en Bergen, d’Anne Holt

Noche cerrada en Bergen, d’Anne HoltAnne Holt va néixer a Larvik, Noruega l’any 1958. Va créixer a Lillestrøm i Tromsø i es va traslladar a Oslo el 1978. Va llicenciar-se en Dret a la Universitat de Bergen l’any 1986, i ja residint a Oslo va treballar en diverses tasques, inclosa la de periodista i directora d’un programa en la cadena pública de televisió NRK.

Durant dos anys va formar part del gabinet d’assessoria legal de la policia d’Oslo, i va obrir el seu propi bufet l’any 1994. Ministra de Justícia de Noruega entre 1996 y 1997, va renunciar al càrrec per motius de salut. Actualment compagina el periodisme esportiu i l’escriptura.

És autora de novel·les policíaques, caracteritzades per un ritme alt i mantingut, àgil i ràpid. Va començar a publicar l’any 1993 amb La diosa ciega, primera de la sèrie de set títols amb la subinspectora Hanne Wilhelmsen.

Noche cerrada en Bergen és el quart lliurament de la sèrie del matrimoni noruec Vik / Stubø, una emocionant novel·la negra que aborda temes actuals i que va més enllà de la investigació criminal a l’ús en convidar a la reflexió sobre temes polítics, religiosos i de drets humans. És, a més, una contundent crítica a la intolerància.

Durant uns freds Nadals, la psicòloga i profiler Inger Johanne Vik es troba, amb la seva família, involucrada en la investigació d’uns desagradables crims. El seu marit, el detectiu Yngvar Stubø, ha estat enviat a Bergen després de l’assassinat de la bisbe local, Eva Karin Lysgaard.

Mentrestant, a Oslo, se succeeixen una sèrie d’assassinats de diversa naturalesa. Tot i que no hi ha un vincle aparent entre ells, Inger Johanne Vik acabarà descobrint la relació existent.

Llibres

  • Crepúsculo en Oslo
  • La diosa ciega
  • Una mañana de mayo
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    sofeita