El rei del pop

Michael JacksonLa trajectòria de Michael Jackson va començar el 1969, quan el segell Motown va publicar el primer disc de The Jackson Five. No obstant això, el talent de Michael traspassar les barreres del grup que tenia amb els seus germans i va aconseguir arribar fama mundial com a artista en solitari. Ara, amb la seva mort als 50 anys, comença el la llegenda d’algú que ja era un mite.

La seva millor època plena de grans èxits i fama va començar l’any 1982, quan va publicar l’àlbum Thriller, que es va convertir en el més venut de la història amb 109 milions de còpies i actualment encara ho és. D’aquest àlbum és famosa la cançó del mateix nom i més concretament el seu videoclip: un curtmetratge dirigit per John Landis on apareixen zombis i homes llop i del qual s’ha fet característic el ball que realitza Michael Jackson amb els zombis. Aquest àlbum va generar set números 1 a les llistes d’èxits i va destacar per ser el primer videoclip protagonitzat per un afroamericà que es va emetre regularment per la cadena musical MTV.

Al llibre Michael Jackson. Su leyenda s’han reunit més una vintena de dibuixants per explicar la llegenda de Miachael Jackson, des del seu naixement fins a la seva sorprenent mort a finals de juny de 2009. El seu contingut barreja les vinyetes de còmic amb un llenguatge que arriba a tots els públics.

Els il·lustradors de diversos països personalitzen els diferents capítols amb un estil propi. Aquesta diferència respon a l’època i temàtica que tracta cada història, que a més ho fa des de una perspectiva diferent però amb un únic objectiu, com és el de portar als milers de fans de Michael Jackson la seva vida, així com explicar a aquells que volen descobrir la seva extensa trajectòria.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Morello