El dibuix humorístic

Dibujo humorísticoEl dibuix humorístic, a través dels seus diversos formats i de la publicació en premsa, revistes i mitjans en línia, constitueix un dels més importants mitjans d’expressió artística, ideològica i fins i tot filosòfica de l’últim segle.

Mitjançant gags, l’humorista gràfic transmet la seva particular manera de veure les coses, que pot coincidir, o no, amb una gran part de la societat, però que en cap cas deixa indiferent i sempre suposa el contrapunt necessari a tota informació.

Aquest llibre pretén acostar als diversos estils d’humor gràfic, la manera de desenvolupar-se en aquesta disciplina amb els materials i tècniques necessaris, i la forma narrativa que es deu utilitzar per transmetre qualsevol idea de la manera més eficaç.

  • Sergi Camara
  • Nascut a Barcelona a l’any 1964 va començar publicant gags i tires comiques en diferents revistes d’humor gràfic i satíric durant la Transició quan a penes comptava amb l’edat de 17 anys.

    A l’any 1997 va crear el personatge Slurps, pensat per a còmic però que finalment, a través d’una productora de Nova York, va acabar convertint-se en una sèrie de dibuixos animats de curt format i que va aconseguir un gran èxit comercial, ja que s’emet en més de 130 països a través de cadenes de televisió tan prestigioses com Fox, Disney Channel, TV Azteca o Teletton al Canadà.

    El dibujo humoristico està disponible com a novetat aquesta setmana a la biblioteca.

    Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Morello