La ignorancia de la sangre, de Robert Wilson

Robert Wilson - La ignorancia de la sangreEls lectors estan acostumats a que la novel·la negra i policíaca vingui dels baixos fons d’Anglaterra, Estats Units o els països nòrdics, però l’autor britànic Robert Wilson (Regne Unit, 1957) dóna un gir i posa a Sevilla com a lloc idoni per a la màfia russa, la droga o el terrorisme en La ignorància de la sangre, un llibre amb el qual tanca la seva saga sobre la ciutat andalusa iniciada amb El ciego de Sevilla i continuada amb Condenados al silencio i Los asesinatos ocultos. Totes amb l’inspector sevillà Falcón .

A La ignorancia de la sangre, una fosca nit de setembre, Vasili Lukyanov, un mafiós rus que es dirigeix a Jerez de la Frontera, mor en un aparatós accident de trànsit. L’inspector Javier Falcón es persona en el lloc del sinistre: a més de la terrible visió del cadàver enfilat en una barra de ferro, és al portaequipatges del cotxe una maleta que conté gairebé vuit milions d’euros en bitllets usats, xampany Krug i vodka gelat.

A Falcón no li serà difícil seguir el rastre del mort fins a la màfia russa que opera a la Costa del Sol, on el tal Lukyanov havia estat acusat de violació, però mai jutjat. Mentrestant, la vida dels afins a l’inspector cap de Homicidis sevillà va transformant-se en un malson: la seva amant, Consuelo Jiménez, la seva ex dona, Inés, i el seu marit, el jutge Esteban Calderón semblen víctimes d’una maledicció. Massa casualitat, perquè Falcón segueix entestat a complir la seva promesa d’aturar als autors de l’atemptat del 6 de juny en una mesquita de Sevilla i ha trobat una connexió, aparentment improbable, entre aquest i el tràgic destí de Lukyanov.

A poc a poc es va acostant… Mai hauria imaginat el que encara li esperava: algun fantasma del passat, fanatisme i dolor. La veritat té a vegades un preu molt alt.

Llibres

  • Solo una mujerte en Lisboa
  • En compañía de extraños
  • Biblioteca Joan Oliva i M¡là.

    sofeita