Guía de Novela Negra, d’Hèctor Malverde

Guia de la Novela Negra d’Hèctor Malverde Que la novel·la negra està de moda és una realitat i també ho és que les taules de novetats es troben literalment inundades amb històries de policies, detectius, assassins i rosses perilloses. Entre tots aquests llibres trobarem volums extraordinaris, altres bons i alguns … no tan bons. Per tot això cal triar. I és important triar bé.

Héctor Malverde, vol sortir en auxili dels lectors aficionats al gènere negre i ens ofereix aquesta Guia de la novel·la negra, un utilíssim mapa per evitar perdre’s entre les novetats que omplen les taules de les llibreries amb cent trenta-sis autors i cent cinquanta ressenyes, una guia construïda ressenya a ressenya, llibre a llibre.

No falta ningú. Des dels clàssics indiscutibles fins als últims talents. En definitiva, un magnífic full de ruta per a aquells que pretenguin iniciar-se en la literatura detectivesca.

L’autor d’aquest llibre, ocult pel pseudònim d’Hèctor Malverde, afirma que a Espanya hi ha successors de Vázquez Montalbán “de la mida del Colós de Rodes”. És un home conegut i respectat, desitjat a parts iguals pels departaments universitaris i pels organitzadors de congressos internacionals en l’àmbit de la literatura. Com a lector, una de les grans passions de Malverde és la novel·la negra, i aquest és l’origen d’aquesta guia, de lectura saborosa i apassionant, està escrita amb tanta gràcia com erudició, tan irresistible com el mateix Malverde.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

sofeita