XVI Saló del Manga

Cartell del XVI Saló del MangaAquest cap de setmana ens arriba una nova edició del Saló de Manga a l’Hospitalet de Llobregat, que s’ubicarà en tres recintes situats al centre de la ciutat:

La Farga (c/Barcelona, 2) l’espai central del Saló. amb els estands de les empreses expositores, els videojocs, l’exposició de manga, els tallers, la sala de premsa i la zona de restauració.

Al Poliesportiu del Centre (c/Riera de l’Escorxador, 15) tindran lloc els concursos de cosplay, karaoke, actuacions musicals i demostracions de cultura japonesa.

El Centre Cultural Barradas (Rbla. Just Oliveras, 56) destinarà el seu auditori a les projeccions d’anime.

Com a cada edició, es portarà a terme una mostra del millor còmic japonès i es reuniran aficionats, dibuixants, venedors, editors i totes les persones del món del còmic que es vulguin acostar a aquest Saló del còmic amb cada vegada més adeptes.

 • Kayono
 • L’estil romàntic de KayonoKayono és una jove autora japonesa de manga que ha revolucionat el shojo manga en introduir un lleu contingut eròtic en la seva obra. Ha sabut connectar amb el seu públic oferint precisament el que estava buscant: històries romàntiques, de vegades amb tints fantàstics, però sempre dirigides a un públic més madur, més d’acord amb els interessos de les joves adultes que formen el nucli dels seus fans.

  Entre els seus còmics més llegits es troben: Princess Hearts, Lovenista, Buscant l’home idealo Royal Seventeen.


  Una mostra de l’exposició Gaijin

 • Gaijin
 • Gaijin és com es denomina en japonès a un estranger. Per aquest motiu, Edicions Glénat va decidir batejar a la seva nova col lecció de màniga autòcton amb aquest nom. La mostra inclou treballs de Kenny Ruiz, Xian Nu Studio i Studio Kôsen.

  Kenny Ruiz, adobat des de fa anys en el mercat francès amb obres com El Caçador de raigs i Barcelona, s’allibera dels lligams d’aquest mercat per oferir Dues Espases, una emocionant història d’aventures, acció i superació personal al més pur estil Shônen manga (manga per a nois).

  Xian Nu Studio creen per fi la seva primera obra completa, Bakemono. L’argument són llegendes i personatges mitològics de molt diferents cultures s’entrellacen per donar forma a una història que no decebrà a ningú.

  Studio Kôsen presenten una història rescatada de la difunta revista Shirase: Lettera, on màgia i humor a parts iguals es combinen en una trama d’aventures i descobriment de l’amistat.

 • Manga de por
 • El manga de porEs vol fer en aquesta edició de la mostra un repàs de la tradició visual japonesa del món del terror. Es donarà un pes específic al manga, però sense oblidar altres manifestacions, com la tradició pictòrica, l’anime o l’horror japonès en el cinema.

  Aquesta exposició Manga de por oferirà pàgines originals del dibuixant japonès Hideshi Hino (1946), un dels referents del gènere. Està considerat com un dels autors més influents del manga de terror actual. La seva primera obra va ser Suor Fred.

  Finalment, un altre convidat del Saló del Manga d’aquest any és el director de cinema Takashi Shimizu (1972), tota una referència del gènere.

  Aquesta edició del Saló del Manga té reservades més sorpreses que caldrà descobrir fent una visita al recinte durant aquest llarg cap de setmana.

  El XVI Saló del Manga s’inaugura avui divendres, 29 i estarà obert al públic fins al dilluns, 1 de novembre.

  No hi falteu!

  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Morello