Sé lo que estás pensando, de John Verdon

Sé lo que estás pensando, de John VerdonJohn Verdon ha envoltat la seva vida d’una aurèola de misteri i foscor difícil de penetrar. Poc se sap d’ell, a part de que fa 15 anys, als 53, va abandonar la seva exitosa vida en el món de la publicitat, on havia treballat per a algunes de les millors agències com a director creatiu, per dedicar-se completament a la literatura.

Avui viu retirat en una zona rural que es troba al nord de l’Estat de Nova York, igual que el protagonista del seu primer i fins ara únic llibre Sé lo que estás pensando.

La història de Sé lo que estás pensando comença amb una simple carta. Un home rep una nota on li comminen a pensar en un nombre de l’u al mil. Quan obre un sobre més petit que acompanya el text i seguint les instruccions indicades, s’adona que el nombre que hi apareix escrit és exactament el que havia pensat.

És llavors quan acudirà al seu amic David Gurney, un policia que s’ha retirat al nord de l’Estat de Nova York després de vint-i-cinc anys de servei, perquè li intenti ajudar a desxifrar què s’amaga darrere d’aquesta misteriosa carta i, sobretot, qui és l’autor de la mateixa.

Les sorpreses desagradables no es faran esperar… El que en principi semblava poc més que un xantatge s’ha acabat convertint en una amenaça contra la seva vida. Gurney haurà desentranyar el misteri de com aquest criminal sembla capaç de llegir la ment de les seves víctimes en primer lloc, per poder relacionar-lo amb casos semblants del passat i arribar a establir el patró que li permeti atrapar-lo.

Si voleu llegir el primer capítol, cliqueu en el text de la nota:

“Creus en el destí? Jo sí, perquè pensava que no tornaria a veure’t i, de sobte, un dia, allà hi era. Tot va tornar: com sonava, com es movia, i més que cap altra cosa, com pensava. Si algú et demanés que pensessis en un nombre, jo sé en quin nombre pensaries. No em creus? T’ho demostraré. Pensa en qualsevol nombre de l’u al mil: el primer que se’t passi. Imagina-t’ho. Ara veuràs que bé que conec els teus secrets. Obre el sobret.”

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

sofeita