El hombre del lago, d’Arnaldur Indridason

El hombre del lago, d’Arnaldur IndridasonArnaldur Indridason, nascut a Reykiavik l’any 1961, és historiador, periodista i crític literari i de cinema. Ha treballat, durant vint anys, principalment per Morgunbladid, el diari més important d’Islàndia.

La dona de verd, la millor carta de presentació de la seva obra, ha estat una de les novel·les negres més premiades i elogiades dels últims cinc anys a Europa i Estats Units, el va consagrar com un dels grans noms de la literatura policíaca, un referent imprescindible de la vitalitat de la prestigiosa narrativa negra escandinava i, per descomptat, europea.

L’inspector Erlendur, el personatge creat per Indridason dista molt de ser un heroi ideal. Ben al contrari, és un autèntic desastre en la seva vida privada: ha tingut fills sense convicció, ha abandonat la seva dona, la seva filla és drogoaddicta … Un home curtit pel dolor, implacable quan es tracta de descobrir la veritat, fins i tot quan està oculta després de les ombres del passat.

A El hombre del lago, la quart lliurament de la sèrie de l’inspector Erlendur Sveinsson, Indridason ha escrit una novel·la policíaca en el seu estat més profund, poètic i commovedor, alhora que un misteri difícil de resoldre i molt estimulant per al lector.

El nivell del llac Kleifarvatn ha anat baixant lentament després d’un terratrèmol. Pel que sembla, unes fissures en el fons estan propiciant el drenatge de les aigües. Un hidròleg local està estudiant el curiós fenomen quan descobreix un esquelet amb un forat al crani i un vell aparell de ràdio, amb inscripcions en rus, usat a manera de llast perquè el cadàver no pugés a la superfície. Tot apunta a un assassinat comès fa bastants anys.

Erlendur ha de tornar a obrir expedients tancats i ferides encara no cicatritzades de l’època de la Guerra Freda, furgant en el passat i el present de les persones involucrades.

Altres novel·les de l’autor a la Biblioteca:

  • La dona de verd
  • Las marismas
  • La mujer de verde
  • La voz
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    sofeita