Sangre de barro. Maribel Medina

Maribel Medina - Sangre de barroDesprés de la mort de la seva mare quan era petita, Maribel Medina, nascuda a Pamplona el ​​1969, va ser criada pel seu pare, un visionari que creia que en el futur tothom tindria un ordinador a casa.

Després de la seva inesperada mort quan ella encara era una adolescent, va abandonar el seu somni d’estudiar astrofísica i es va decidir per la carrera de geografia i història. Més tard, va treballar com a lectora per a una editorial i va exercir com a professora de matemàtiques i història.

Actualment, viu a Pamplona, ​​encara que les seves ànsies de viatjar l’han portat per tot el món, i ha residit, amb la seva família, a l’Índia i Nepal.

Va començar escrivint contes infantils, però quan la llavor de Sangre de barro, inspirada en el coneixement del món de l’esport professional a través del seu marit, un exesportista d’elit, va germinar en el seu cap, no va poder deixar d’escriure.

Sangre de barro ens apropa i ens permet veure per dins un món en general bastant desconegut, el de l’esport d’elit. L’autora situa en un lloc real, Les Diablerets a Suïssa, un centre fictici d’entrenament per a esportistes d’elit: els millors esportistes del món, joves que aspiren a guanyar medalles olímpiques.

Úna Kovalenko està a la seva habitació gaudint, a través de la finestra, de la bellesa del vespre i es prepara per anar a dormir. Quan arriba la nit tancada Úna dorm profundament i ja no despertarà. No va als entrenaments, van a buscar-la i la trobaran morta.

Maire Gallagher rep la notícia de la mort de la seva filla i queda enfonsada sense saber com reaccionar davant la notícia. L’únic que se li ocorre és trucar a Thomas Connors, el seu primer amor de l’adolescència, perquè reconegui, gestioni la repatriació a Irlanda del cadàver i reculli les coses de la seva filla, ja que Connors està relativament a prop del centre d’alt rendiment. Thomas Connors és psicòleg criminalista, va treballar de perfilador psicològic d’assassins per l’FBI de Nova York i ara treballa a Lió per Interpol com a enllaç amb l’ONU.

En el temps que Connors està fent els tràmits de reconeixement del cadàver i la repatriació d’Úna mor Irina Petrova una altra atleta en el mateix centre d’alt rendiment, que també pertany a la Federació Russa d’Atletisme, com Úna.


Laura Terraux
, la forense encarregada de les autòpsies, s’alarma davant la mort d’aquestes joves. La mort sobtada només li permet certificar mort natural però estan fora de les estadístiques. Laura contacta amb Thomas, ja que es coneixien d’quan aquest va ser a reconèixer a Úna, i li planteja els dubtes que té sobre aquestes morts. A partir d’aquí comencen una investigació conjunta que els va descobrint un món inquietant i molt perillós.

Thomas Connors de seguida arriba a una conclusió bastant comú entre els esportistes d’elit: el dopatge. Al costat de la forense, Thomas s’adonarà que l’esport d’alta competició mou moltíssims diners i que hi ha gent sense escrúpols que faria qualsevol cosa per guanyar.

Paral·lelament a la investigació de les morts d’aquestes atletes viurem el procés de transformació que viu Janik Toledo, un altre atleta que viu al mateix centre que les joves mortes queda devastat per la sobtada mort de la noia a la qual estimava. Janik és un jove amb moltes il·lusions per triomfar com a corredor de mig fons, i es veurà obligat a enfrontar-se a la realitat del dopatge dins de l’esport d’elit si vol arribar, algun dia, a estar dins del grup dels millors del món. Quin preu està disposat a pagar per triomfar?

Amb un bon estil narratiu i molta subtilesa, Maribel Medina, ens va posant hams on va picant la nostra curiositat i interès per desentranyar els secrets d’aquesta història, creant una lectura addictiva pàgina rere pàgina. Una prosa senzilla i directa, en la qual abunden els diàlegs, ens permet una lectura àgil i molt amena.

Primer capítol dePrimer capitol sangre barro

Llibres

  • Sangre de barro

  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    sofeita