El viatge del Beagle

Tierra de fuegoEl bicentenari del naixement de Charles Darwin ha trobat la seva celebració particular al món del còmic amb El viatge de Darwin, una sèrie de cinc còmics de José Miguel Fonollosa que relata el viatge que va servir de base al naturalista per a la seva futura teoria d’evolució de les espècies

En sortir d’Anglaterra, Charles no era més que un jove acovardit pel seu pare i sense voluntat pròpia. Les dificultats a què va haver d’enfrontar-se al llarg de gairebé cinc anys de viatge i el canvi de perspectiva que va representar veure’s allunyat de qualsevol tipus de llaç familiar, van fer d’ell un pensador que va revolucionar els dogmes establerts fins a aquella època.

Com a contrapunt a Charles Darwin apareix el capità Fitzroy, un militar de grans conviccions religioses i amb una extraordinària força de voluntat. Al llarg del viatge, la visió que Darwin tenia del capità Fitzroy, va passar de ser una figura paterna al símbol de la mentalitat rígida i immòbil de l’Anglaterra que havia deixat enrere.

  • Entrevista amb José Fonollosa
  • Blog de José Fonollosa
  • La biblioteca disposa dels primers dos volums de la col·lecció de cinc títols. El tercer, ja publicat, arribarà en properes setmanes: Viaje de Darwin 3: La Pampa.

    Còmics

  • El viaje de Darwin 1: Playmouth-Rio de Janeiro
  • El viaje de Darwin 2: Tierra de fuego
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Morello