Un treball de debó

trabajoJavi ja no pot més. Ha abandonat el treball de dissenyador gràfic que tenia a Espanya per anar a viure a Berlín sol, sense feina, sense pis, sense saber una paraula d’alemany i amb la idea de dedicar-se per fi al que sempre havia volgut: dibuixar còmics. Encara que al principi les coses no són fàcils, a la capital alemanya farà grans amics i recuperarà la il·lusió pel dibuix. Aquesta autobiografia de l’autor mostra les dificultats i el treball que un ha de fer per aconseguir dedicar-se en allò que realment desitja. Una decisió difícil i arriscada, però que moltes vegades té la seva recompensa

Alberto Madrigal va sorprendre amb la seva primera novel·la gràfica, que li va permetre tenir una nominació com Artista Revelació al darrer Saló del Còmic de Barcelona. A Un trabajo de verdad, a través de les seves pròpies vivències i amb gran honestedat, Alberto adopta la perspectiva d’un dels molts joves que es veuen obligats a sortir d’Espanya per lluitar pel seu futur professional i per allò que realment desitgen.

autorc

És un treball clavat a la realitat, al problema de la crisi, l’atur, el desencís general, però el tractament és optimista, vitalista, lluminós,… El seu autor tracta els personatges amb encert, amb un traç lleuger, àgil i flexible, són personatges tan presents i tan embriagadors com les persones que es mouen per ells. Les seves línies de dibuix són suaus i aparentment desmanegades però ens il·lustren un món quotidià que ens envolta.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Morello