Un cor. Història, ciència i molt d’amor. Noemí Fabra

Un cor. Història, ciència i molt d’amor. Noemí Fabra

La novetat d’aquest mes de febrer a la sala infantil és un llibre dedicat al cor en totes les seves facetes. Un cor. Història, ciència i molt d’amor de Noemí Fabra és el seu títol.

És gentilesa de Llibreria La Mulassa.

I que hi trobaràs en aquest llibre?

En primer lloc, el cor és un òrgan del cos. Hi trobareu les mides, el pes, com funciona…

Coberta Un cor
Coberta Un cor

Seguidament l’origen de la ciència del cor, què és el que li agrada…

A continuació, es parla dels cors que tenen la resta d’animals: aus, peixós, rèptils, mamífers, amfibis…

Per acabar amb mil i una històries del cor. Els humans som plenament conscients de tenir cor. I per què? Perquè el sentim bategar, sentim el pols i com canvia amb el nostre estat d’ànim. Aquests aspectes són els que fan que sigui l’òrgan més present en totes les cultures al llarg de la història: Grècia, Roma, Egipte, Índia, Xina.

I finalment, els sentiments són al cor o el cor és ple de sentiments: el cor sufí, amor cortès, el cor de Chopin (romanticisme). I la seva forma: dels etruscos; de l’antiga Grècia, d’una planta ja extingida: el silfi.

El cor és un contenidor d’emocions

batega amb la música, es trenca quanalgú ens fa mal i diu que no ens estima, s’enforteix amb l’amor…

El batec i el tempo

John Cage, un músic avantguardista del segle XX, va intentar experimentar el silenci absolut. Amb aquesta idea es va tancar en una cambra anecoica (una habitació aïllada de qualsevol mena de so) a la Universitat de Harvard. I va descobrir que el silenci era un mite: no podia evitar sentir la seva respiració i el batec del cor.

En la música, el ols és la unitat bàsica del ritme. És per tant, el batec de la música, i la base sobre la qual es construeixen la resta d’elements: l’harmonia, la melodia i el ritme.

Fragment, pàg. 46
Detall El cor
Detall El cor

De ben segur que t’agradarà saber molt més! Només cal, doncs, que obris aquest llibre i que llegeixis i miris totes les boniques il·lustracions que hi ha.

Desitgem que Un cor. Història, ciència i molt d’amor de Noemí Fabra, t’agradi!

Goldfinch