Amics i llibres a Jinbocho. Satoshi Yagisawa

Amics i llibres a Jinbocho. Satoshi Yagisawa

Iniciem l’any 2024 amb una meravellosa història sobre llibres i llibreries. En aquest cas la darrera novel·la de Satoshi Yagisawa, Amics i llibres a Jinbocho és la novetat del mes de gener. Editorial Navona.

Gentilesa de llibreria A tres tintes.

Si us agraden els llibres i llegir sobre llibres, el que us proposem encaixa molt bé en els vostres gustos.

És una història tranquil·la, que sembla que no passa res, però sí que passa i molt. Amb un llenguatge acurat i senzill, us submergireu en un món ple de sentiments i emocions.

L’acció transcorre a Tòquio, al barri de Jinbōchō, el lloc més gran del món on hi ha llibreries. El tràfec de la gent encuriosida pels múltiples temes que ofereixen les llibreries: novel·les històriques i contemporànies, llibres d’assaig, còmics… origina l’ambient adequat per tenir un bon gaudi de l’estona que s’hi passeja.

Coberta Amics i llibres a Jinbocho
Coberta Amics i llibres a Jinbocho
I ací és…

… on es troba una petita llibreria familiar especialitzada en literatura japonesa moderna. És la llibreria Morisaki. Allí atenen l’oncle Satoru, la seva dona, la Momoko i la seva neboda, la Takako. Per l’aniversari de casament dels seus oncles, la Takako els regala un viatge romàntic. I ella els substituirà durant la seva absència. Però aquest fet farà aparèixer una colla d’interrogants: per què el seu oncle, en Satoru, actua de manera tan estranya? Qui són els seguit de personatges que venen a la botiga? Qui és la dona del paraigua vermell que hi ha sempre al final del carrer? I també, quins misteris més amaga la mítica i entendridora llibreria Morisaki?

Aquesta és la segona novel·la que Satoshi Yagisawa dedica a aquesta llibreria. L’anterior es va editar el mateix 2023 és:

En el primer volum, el lector coneixerà la Takako que va a la llibreria perquè es troba en plena depressió existencial, ha perdut la feina i la parella, i el seu oncle, en Satoru, li ofereix la possibilitat d’estar amb ell i la seva dona, la Momoko, i atendre els clients. Aquest fet l’ajudarà a superar-se i a descobrir una nova passió: la literatura, activitat de la qual estava allunyada perquè no li agradava.

Els temes que tracta són la derrota i la desilusió, però al mateix temps l’amor i l’oportunitat de retrobar-se a un mateix. Moltes vegades cal experimentar la pèrdua i la desesperació per ajudar en aquest retrobament.

La coberta

Finalment, us heu fixat en el disseny de la coberta? És molt suggerent, oi!?Amb l’ombra del gat darrere del vidre de la porta i els munts de llibres!

I en el segon volum, la Takako és una persona diferent. Ha evolucionat!

I per acabar dir-vos que de segur que és una lectura que us agrada!

Goldfinch