Novetats del Fons Especial de Gènere Negre i Policíac

Novetats del Fons Especial de Gènere Negre i Policíac

Si us agrada la novel·la policíaca, aquí teniu un tastet de les darreres novetats de Gènere Negre i Policíac que han arribat a la Joan Oliva.

La edad del vicio. Deepti Kapoor

Coberta de la novel·la "La edad del vicio"

En primer lloc, comencem per la segona novel·la de la periodista i escriptora Deepti Kapoor. La edad del vicio ha esdevingut tot un fenomen editorial que no només serà traduït a diferents idiomes, sinó que també diverses productores han competit entre elles per dur-lo a la petita pantalla.

A mig camí entre el thriller i la nissaga familiar, a La edad del vicio s’hi interrelacionen tres personatges: Primer, en Sunny Wadia, un ric hereu el pare del qual s’ha enriquit gràcies a activitats corruptes. Segon, el seu criat, l’Ajay, membre d’una casta inferior. I, tercer, la periodista i amant del primer, la Neda.

Tot comença amb la mort de cinc persones atropellades per un cotxe d’alta gama que circula a tota velocitat. Al volant, però, no hi ha el seu propietari sinó una persona del servei que és incapaç de donar cap explicació de com i perquè s’ha produït tot plegat.

Font: www.penguinlibros.com

Un afer europeu. Jordi Sebastià

Coberta d'"Un afer europeu" de Jordi Sebastià

En segon lloc, un presentem la darrera novel·la guardonada amb el Premi Joanot Martorell 2022, destinat a reconèixer obres escrites en valencià. Un afer europeu és obra del periodista i antic eurodiputat per Compromís Jordi Sebastià. La seva tasca com a eurodiputat ha tingut molt a veure amb la trama triada per al llibre que barreja el periodisme amb les intrigues del Parlament Europeu. No en va, el personatge central, Joan Ballester, és un periodista destinat a Brusel·les. La trama principal és el Tractat de la Unió Europea amb Sud-àfrica per a la importació lliure de taronges. Què s’hi amaga darrere l’acord? Qui se’n beneficia?

La dama del lago. Laura Lippman

Novel"la "La dama del lago"

En tercer lloc, us presentem La dama del lago de la reconeguda escriptora nord-americana Laura Lippman.

Arran de dos crims reals que van tenir lloc a Baltimore a finals de la dècada dels 60, Lippman ha teixit la seva darrera novel·la per exposar-hi temes com ara el sexisme, el racisme i la lluita de classes als Estats Units. Contraposar les morts d’una dona afroamericana, trobada al bell mig d’un llarg, i el d’una nena blanca evidenciarà la diferent manera de tractar els crims per part de la premsa i la societat de l’època.

La dama del lago serà portada a la televisió en forma de minisèrie amb una protagonista de renom: Natalie Portman interpretarà a Maddie, una mestressa de casa que, d’un dia per l’altre, deixarà de banda la seva rutina per exercir de periodista i investigar tots dos crims.

En la escena del crimen. Eladi Romero García i Alberto de Frutos.

"En la escena del crimen" d'Eladi Romero.

Per concloure, us oferim En la escena del crimen. Escrit a quatre mans per Eladi Romero, doctor en Història per la Universitat de Barcelona, i per Alberto de Frutos, periodista i escriptor, l’obra va més enllà del que es coneix com a true crime. No és només un repàs per una trentena de crims reals, sinó una mena d’aproximació a la història contemporània del país a través de la seva crònica negra.

Trenta crims de tota mena dels darrers dos segles pels quals els autors han hagut de documentar-se exhaustivament i que de ben segur trobareu molt interessant.

  • En la escena del crimen. Aladí

Font: larousse.es

Així doncs, aquí teniu algunes de les darreres novetats de Gènere Negre del darrer mes. Però en tenim moltes més!

Tot i més sobre les novetats de Gènere Negre i Policíac en el nostre blog.

logotip next generation - Novetats del Fons Especial de Gènere Negre i Policíac

Funny Girl