Dones i Feminismes i LGTBIQ+

Dones i Feminismes i LGTBIQ+

En aquesta ocasió, el recull de novetats dels Centres d’Interès de Dones i Feminismes i LGTBIQ+ és ben especial. Estem molt contents perquè el darrer número de la revista BiD inclou un article en què es recull l’experiència de la biblioteca Joan Oliva i Milà en la posada en marxa, el passat 2021, dels dos centres d’interès de Dones i Feminismes i LGTBIQ+ .

Evidentment, no es va tractar d’una feina que féssim en solitari des de la Joan Oliva, sinó que va ser la posada en pràctica de la feina que, desde 2019 i de manera col·lectiva, ha estat duent a terme el Grup de Treball de Dones i LGTBIQ+ de la Diputació de Barcelona. La directora de la Joan Oliva, la Cristina Torremorell, com a membre del grup de treball des de la seva formació, va impulsar la creació dels centres d’interès de Dones i Feminismes i LGTBIQ+ a la nostra biblioteca. I ens vam convertir, així, en la primera biblioteca que ho feia a partir de tot el material elaborat en el Grup de Treball.

L’experiència de la Joan Oliva a la revista BiD

A partir de la nostra experiència, s’hi han pogut identificar punts de millora que, per una banda, ja hem incorporat en el nostre fons i que, per una altra, de ben segur seran de gran ajut per a totes les biblioteques que s’hi afegeixin a la tasca de crear els seus Centres d’Interès de Dones i Feminismes i LGTBIQ+ d’ara en endavant.

Val a dir, que tota a feina que ha fet i, encara fa, el Grup de Treball de Diputació, així com l’aplicació del seu treball a la Biblioteca Joan Oliva i Milà és una proposta oberta, susceptible de fer-hi canvis per tal d’aconseguir els seus objectius principals: primer, posar a l’abast dels usuaris les col·leccions de documents fent-les més visibles i facilitant-ne la seva localització. Després, afavorir el treball en xarxa amb d’altres biblioteques i també amb associacions i entitats locals. I finalment, en tercer lloc, incloure la perspectiva de gènere a tota la biblioteca.

Si us ve de gust llegir l’artice en la seva totalitat, podeu consultar-lo a continuació:

Font: https://bid.ub.edu/

I ara, com fem cada mes, destaquem algunes de les novetats que hem incorporat en el nostre fons. Si bé no hi són totes, perquè en serien moltes, sí que us poden servir d’exemple de tot allò que hi podeu trobar. Per tant, si us quedeu amb ganes de més, no us ho penseu i veniu a la biblioteca.

Per començar:

Dones i Feminismes

  • Sortir de mare: gestar, parir, criar des del feminisme i la diversitat. Aladí i eBiblio.
  • Com destruir l’escriptura de les dones. Aladí.
  • Material Girls. Aladí
  • Les dones i la subversió de la comunitat. Aladí
  • Las malas mujeres. Aladí

I seguim amb:

LGTBIQ+

  • Lluites i metamorfosis d’una dona. Aladí
  • Las intermitencias de los infinitos lésbicos. Aladí
  • Ausencia y exceso. Aladí
  • Más que visibles: antología de la bisexualidad y otras plurisexualidades. Aladí

Així doncs, desitgem que us hagi agradat i també que no deixeu de llegir el nostre blog per estar al dia de totes les novetats tant de Dones i Feminismes com també del Centre d’interès LGTBIQ+.

Logo Generalitat de Catalunya

Funny Girl