Marta está dormida de Romy Hausmann

Marta está dormida de Romy Hausmann

Iniciem l’any 2023 amb la proposta de la lectura de la novel·la de gènere negre i policíac, Marta está dormida de Romy Hausmann.

Gentilesa de Llibreria Llorens.

Me va a estallar la cabeza. No sé si será a consecuencia de la caída o si es que el intento de comprender la conducta del señor Van Hoven me está fatigando en exceso. Laura lo ha engañado, él está furioso; hasta ahí llego. Solo que yo imagino la furia como una avalancha que, una vez desencadenada, es imparable. “¿Quién demonios eres?”, le pregunto en silencio. Un hombre que, según parece, es capaz de plantarse delante de una avalancha y dejarla en pausa mientras disfruta de un café. Casi preferiría que gritara, que perdiera los estribos, que nos amenazara. Me resultaría más natural, más humano. Puede que incluso más predecible. En lugar de eso, de repente se ha transformado. Está simpático. Tranquilo. Pregunta si queremos más leche con el café.

Fragment, pàg. 170-171 Capítol titolat: Nadja
Coberta Marta está dormida
Coberta Marta está dormida
I de què va la novel·la?

En primer lloc, val a dir que és a través de la psicologia del personatge femení principal que l’autora narra la seva història. La Nadja és una dona que acaba de sortir de la presó, amb un passat molt difícil, i que intenta dur una vida el més ‘normal’ possible. Tanmateix al seu voltant es produeix un assassinat.

En segon lloc, una casa allunyada en un bosc es converteix en l’escenari adient per a un joc macabre…

I per acabar, l’assassí i l’assassinat, el botxí i la víctima, seran la mateixa persona?

I no us podem dir res més! Ara us toca descobrir-ho a través de la lectura!

L’autora
Romy Hausmann
Romy Hausmann

Romy Hausmann és una escriptora alemanya de quaranta anys que es va conèixer després de la publicació en llengua castellana de la seva primera novel·la Mi dulce niña l’any 2020 en què els fets es desenvolupen en una casa sense finestres al mig del bosc. Per tant, el bosc és un espai recurrent en les seves dues novel·les.

Hausmann va sortir molt victoriosa d’aquesta primera incursió en el món literari, ja que l’obra va tenir molt d’èxit i va obtenir el premi Crime Cologne Award l’any 2019. Així mateix va vendre els drets per portar-la al cinema.

A part d’escriure es dedica a la televisió.

Desitgem que si has llegit Marta está dormida de Romy Hausmann, t’hagi atrapat!

Goldfinch